O Happy Bake máis doce de Fene: «Estes días arrasan as tortas do Real Madrid e Taylor Swift, o venres traballei 20 horas»

Patricia Hermida Torrente
Patricia Hermida FENE / LA VOZ

FERROL

Alicia Santomé en Happy Bake, de Fene
Alicia Santomé en Happy Bake, de Fene José Pardo

Alicia Santomé estudou Deseño de Moda e Historia da Arte pero cambiou os pinceis pola manga pasteleira, con creacións que levan un anel de pedida ou réplicas de «A noite estrelada» de Van Gogh

03 jun 2024 . Actualizado á 18:15 h.

A Alicia no País das Marabillas máis doce da ría de Ferrol. Desde castelos de Elsa comestibles ata galletas xigantes de Lacasitos, ou tortas creadas para ocultar aneis de pedida. O Happy Bake de Alicia Santomé en Fene asómase como un grande obradoiro pasteleiro sobre o río Cádavo, con sete dependencias: cunha cociña con portas custodiadas por crebanoces fucsia, un obradoiro separado para celíacos ou o recuncho de deseño en tons pastel. O venres Alicia tivo que traballar 20 horas, debido ao furor dos madridistas: «Encargáronme ata 18 tortas, sobre todo para seguidores do Real Madrid que celebraban a final da Champion, ata tiven que investigar sobre os xogadores porque tiña cero idea de fútbol!».

Alicia Santomé Gallego, pontevedresa de orixe pero tamén fenesa de corazón, estudou Bacharelato de Arte, Deseño de Moda e Historia da Arte. E toda esa creatividade (en @happybakereposteria en Instagram) envorcouna nun obradoiro tan bonito que ata levanta paixóns entre as swifties. «Encargáronme recentemente unha torta para unha moza que iría a un dos concertos de Taylor Swift en Madrid, levaba desde as entradas á propia cantante ou o símbolo do The Eras Tour», indica esta moza de 33 anos, que xa leva sete a cargo deste negocio. A súa vea artística tamén se nota en elaboracións tan complexas como tortas sobre A noite estrelada de Van Gogh ou O xardín das delicias de Bosco: «Cambiei os pinceis pola manga pasteleira».

Alicia Santomé en Happy Bake, de Fene
Alicia Santomé en Happy Bake, de Fene José Pardo

Empezou con tortas para amigos e familiares, «parecíame súpers creativo e chamei á Xunta para preguntar que facía falta para unha pastelería». Happy Bake en Fene ocupa case 150 metros cadrados, tras pechar un punto de venda que tiña en Narón. «Os doces fan á xente feliz e apostei por repostería americana en pleno Ferrolterra, pensaba que os comezos serían máis duros pero á xente encántalle probar cousas novas», celebra.

Cunha clara defensa da crema para decorar, «sen fondant porque non deixa de ser unha pasta de azucre puro», Alicia fai tortas e cupcakes personalizadas para celebracións. «Non proveo a cafeterías ou restaurantes en serie, sempre fago cada unha diferente» para aniversarios infantís ou de adultos, Primeiras Comuñóns, aniversarios, encontros de empresas ou sorpresas. «Ata nos piden tortas da Super Bowl, de fútbol non tiña nin idea pero me asesora o meu marido; do Madrid fixen unha chea co seu escudo e todo», ri. E xa de astros do balón como Cristiano Ronaldo «fixen tortas con todas as camisetas, do Madrid á Juventus, da selección de Portugal ata o actual club árabe».

Galletas con proxector

Neste local entre a avenida Naturais e o Concello, hai unha cociña específica para galletas na que usa un proxector de debuxo; baño; almacén; cociña principal con fornos de fogar; e chiscadelas ao Nadal «cando temos os cristais embazados con cheiro a xenxibre e canela». A finais de primavera «estamos en tempada alta, case traballando sen parar e as zapatillas sempre a man para cando se me cansan as pernas».

Happy Bake é así «o meu gran soño feito realidade, coas contras de non saber parar pero a felicidade das caras felices e das mensaxes de agradecemento». Tamén hai momentos complexos «como cando tiven que meter un anel nunha torta para que un mozo pedíselle matrimonio á súa noiva, foi unha gran responsabilidade!». Afortunadamente, o cliente mandoulle despois a seguinte mensaxe: «Dixo que si!».