Dei Paolo (Oleiros): cociña caseira siciliana e receitas familiares para viaxar ata Italia

Tamara Rivas Núñez
Tamara Rivas A Coruña

OLEIROS

Elaboran os pratos e as salsas ao momento, con mimo e produtos frescos

20 ene 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Forman parte dunha saga familiar na que a restauración corre polas veas. Un mundo que mamaron desde o berce no seu Venezuela natal e que non lles fixo dubidar de que a proposta gastronómica que ofrecerían en Dei Paolo, o restaurante que abriron a finais de novembro en Oleiros, sería unha homenaxe ás súas orixes familiares. «Levamos cincuenta anos na restauración. Temos moi interiorizada a cociña italiana polos nosos avós maternos, que son de Sicilia. Esa base unida con todo o que aprendemos noutros restaurantes é o que nos fixo apostar por unha cociña italiana caseira, onde cada salsa e cada preparación facémolas nós ao momento», explica Geam Paolo Demoniz, un dos alicerces xunto ás súas irmás, Johana Paola e Paolina, deste coqueto e moderno local na zona do Seixo. «A pesar dos nosos nomes, Dei Paolo é unha homenaxe ao noso avó, que se chamaba como eu. É na súa memoria», comenta con certa emoción.

Exemplo desa cociña italiana de toda a vida son os arancini, unhas bólas de arroz recheas dun delicioso guiso de carne con queixo, que se rebozan e frítense. «A miña nai é a especialista, é a encargada de preparalos. É unha receita que quedou na mente desde que lla ensinou a súa tía. Non a metemos na carta e agora arrepentímonos, pero imos ter que incluílos porque están a triunfar», asegura entre risos. Dese mesmo corte tradicional é a melanzane alla parmigiana —unha especie de lasaña de berenjena cunha gustosa salsa de tomate, xamón cocido, mozarela e semente padano gratinado—, ou os involtini dei zucchine, uns rolos de cabaciña ao forno no que a mestura de espinacas con queixo ricotta convérteos nun agradable bocado.

Non falta na carta unha ampla variedade de pastas frescas, xa sexa en versión curta, longa ou rellena, que combinan con boa man con diferentes salsas que preparan con ingredientes frescos e que conseguen sorprenden ao padal. Destacan os fettuccine mare e monti, unha pasta longa negra á que a mestura de lagostinos, champiñóns e salsa de tomate séntalle perfecta, ou os espaguetes, xa sexa con salsa carbonara —«é a auténtica, sen nata», matiza o hostaleiro—, ou amatriciana, que preparan con guindilla, allo, alfabaca, queixo, tomate e guanciale, unha especie de bacon, pero máis intenso en sabor.

Contan cunha ampla variedade de pizzas orixinais e coidadas nas que conjuntan ingredientes horneados con outros produtos que engaden en cru, unha vez fose da calor. «O xamón pómosllo cando sae do forno para que simplemente o quente a propia pizza e non perda as propiedades», explica. A de champiñóns e xamón cocido, a calabrese, cun toque picante, ou a burrasera, con tomate cherry, xamón serrano, rúcula, burrata e aceite, están entre as favoritas dos clientes. É de obrigada proba a pizza da casa, onde a orixinal elección de ingredientes —ademais da base de salsa de tomate e mozarela, leva bacon, berenjena, queixo de cabra, noces e emulsión de marmelada de higos— non deixa indiferente.

Completan a carta catro risottos diferentes, con protagonismo do mar ou con ingredientes vexetais, e pratos de carne ou peixe.

O broche doce pono as sobremesas, clásicos e caseiros, entre os que destacan os cannoli, unha especie de cañitas de masa recheas de crema de queixo ricotta e pistacho. A panna cotta ou o tiramisú tamén son boas opcións, así como os cócteles. Aí leva a palma o Aperol Spritz. «Levamos moi pouco abertos e a xente está a responder ben. Adoitan repetir visita para probar outros pratos. Imos aos poucos, pero o boca a boca parece que está a funcionar», conclúe con satisfacción.

Menú recomendado

- Arancini de carne.

Penne rigate con salsa amatriciana especial.

- Pizza da casa.

- Cannoli de ricotta e pistacho.

- Prezo para 2 persoas: 50 € aproximadamente, bebida á parte.

Ánade Real, 13 (Oleiros) / De 8.00 a 16.00 e de 20.00 a 23.30 horas. A fin de semana abre ás 12.00. Pecha o domingo á noite e o luns todo o día / 981 055 588