A última rosca do mestre confitero de Glaccé na Coruña

A CORUÑA

Raúl Gómez, de la familia propietaria de Glaccé, con su hija Silvia y el último roscón, delante del negocio en el momento de cerrar definitivamente este domingo
Raúl Gómez, da familia propietaria de Glaccé, coa súa filla Silvia e a última rosca, diante do negocio no momento de pechar definitivamente este domingo César Quian

Raúl Gómez, encargado durante décadas de elaborar os famosos doces, quixo estar presente este domingo no momento de pechar definitivamente o negocio

30 sep 2025 . Actualizado á 05:00 h.

Foi un momento emotivo. A familia e traballadores de Glaccé agardaron ata as dúas da tarde do domingo. Nese instante despedíronse entre eles e do negocio fundado a principios dos sesenta. Coa porta da confeitería aberta varios clientes entraron preguntando se quedaba algo, pero os andeis estaban fartas de recordos pero baleiras de doces.

Gustoume ver a Raúl Gómez e que lle apetecese ser fotografado. Foi o mestre confitero do establecemento durante décadas ata que o tivo que ir deixando por motivos de saúde. É o home que se sabe de memoria a receita da rosca máis famosa e que trouxo máis cola na historia da cidade. Lembramos cando con mestría levantou unha torre de Hércules de chocolate con motivo da súa declaración como patrimonio da humanidade. Acórdase daqueles tempos en que os rapaces tomaban un café para repor forzas no fondo do local que agora está baleiro e á espera dun comprador. Miles e miles de roscas despois, chegou o último. Raúl non o elaborou, pero leva igualmente a súa firma, a dun mestre confitero. Mentres faciamos a foto, á súa filla Silvia custáballe conter as bágoas de emoción.