O Grove prepárase para a ponte cunha previsión de ocupación do 70%

leticia castro O Grove / LA VOZ

O Grove

Martina Miser

A hostalería encara ademais a recta final das Xornadas do Centolo

01 dic 2023 . Actualizado ás 12:13 h.

A recta final das Xornadas do Centolo promete ofrecer bos números á hostalería do Grove, que se prepara para unha ponte festiva, o da Constitución, de cinco días. Tras un mes de novembro un tanto descafeinado e desigual nos establecementos que permanecían abertos tras a Festa do Marisco, as previsións para os próximos días parecen bastante halagüeñas e sitúanse nestes momentos en torno ao 70% de ocupación, aínda que os datos finais dependerán, como sempre, da metereología. No Hotel Cons dá Garda, as reservas acadaban estes días o 50%, unha cifra que confían aumentar ata o 70% coas chamadas de última hora: «preséntase bastante ben», comentaba onte Beatriz Castro. «O tempo non creo que inflúa demasiado xa que serán estancias dunha noite ou dúas como moito», explicaba. Alí en Cons dá Garda non abriron durante o mes de novembro, onde si o fixeron foi no Hotel Maruxía, no centro urbano. Confesaban desde a xerencia do establecemento que as fins de semana rexistraron unha boa ocupación grazas á campaña da centola. «Temos clientes habituais que veñen no verán que en novembro sempre escapan para vir comer centolo; e a pasada fin de semana enchemos grazas aos cofrades gastronómicos que cheagron de toda España» confesaban. As reservas para a ponte nas súas instalacións sitúanse tamén no 50% de momento, «moitos veñen atraídos polas luces de Nadal de Vigo», apuntaban. Aínda así parece que haberá un bo puñado de visitantes paseando pola península meca, posto que hai hoteis que mesmo rozan de media o 80%.

O interese é similar en restaurantes e taperías, que estes días se preparaban para a volver# ao choio, porque decembro, xa se sabe, é un mes de boa facturación. Moitos deles remataban os seus días de descanso, merecidos, tras unha tempada estival esgotadora, outros o apostaron toda á exaltación do crustáceo, e xa contan con reservas para a Constitución e a Inmaculada. É o caso do restaurante Pan de Millo, «levamos quince anos facendo unha cena baile en honor ao centolo, e tivemos cheo todos os sábados», contaba a chef Lorena Otero. «A », verdade é que traballamos ben todo o mes, e xa temos reservas para a próxima semanaexplicaba. Con outro concepto totalmente distinto, desde a tapería Afuego, que estes días pechaba por descanso, sinalaban que a pesar de non dispor de reservas xa recibiran chamadas preguntando se estarían abertos para a ponte, o que denota o interese para aproveitar a escapada gozando dos manxares que se cociñan neste recuncho do Atlántico. Todo apunta a que haberá un repunte do turismo que mellorará os datos de 2022, xa que o pasado decembro as previsións atopábanse ao comezo da ponte por baixo do 50%.