Fanego Errante, a experiencia «brutal» no Resu dunha «foodtruck» da Mariña que se ampliará este ano

e. garcia O VICEDO / LA VOZ

O VICEDO

CEDIDA

Casa Fanego no Vicedo xa ten experiencia en festivais como o viveirense e en O Son do Camiño e prevé acudir ao Festival do Mundo Celta en Ortigueira

04 jul 2025 . Actualizado á 20:59 h.

Practicamente estamos a falar dos comezos e, case sen dar tempo a unha introdución sobre un negocio hostaleiro innovador, xa se avanza sobre unha futura ampliación do mesmo. O mundo é así de acelerado. Porque se todo vai vento en popa, ou rodado, nunca mellor dito, o servizo de foodtruck que Casa Fanego do Vicedo puxo en marcha en setembro de 2024 verase aumentado dun a tres vehículos a finais deste 2025. «Buscábamos unha opción máis e diversificar o negocio _señala María Gómez, que lleva el establecimiento vicedense junto a José Fanego y Ana Fanego, sobre el arranque del proyecto_ e foi a razón de comprar. Aparte, a nosa intención era entrar en festivais. Así foi». Así se estreou Fanego Errante, no Mercado dá Primavera en Ferreira do Valadouro, con esa primeira proba de lume que resultou «ser moi boa, o que pasa é que chovera moitísimo». Ata a seguinte oportunidade, que foi xa en O Son do Camiño , estivo aparcada nA Conserveira en Celeiro, «e moi ben tamén, porque é un proxecto ben bonito en Viveiro», destaca Gómez.

«Ou cambio de chip de traballar nun restaurante a traballar nunha foodtruck ten que ser total, radical»

«Non ten nada que ver... pero nada de nada de nada», sinala ela cando se lle pregunta polas evidentes diferenzas que ten que haber entre xestionar e levar un restaurante e unha foodtruck. Nada que ver o un co outro: «O cambio de chip ten que ser total, radical practicamente». É pasar dunha experiencia clásica de hostalería a outra idea nova e moi dinámica. Incluso a clientela é moi diferente. Na comparativa de María Gómez, a foodtruck suma puntos aínda que esteamos a falar de traballar dentro dun vehículo e dun espazo moi limitado. «Nese cuadrículo», sinala. Iso si, todo está máis a man e non hai que dar «paseos» da despensa ao comedor. «A parte boa boa da foodtruck é que traballas a tope, en festivais onde hai miles de persoas e que coñeces centos de persoas de diferentes sitios. É verdade que en Casa Fanego, ao mellor, das un servizo a 200 persoas, pero na foodtruck 200 persoas pasan nun tris. E o mundo dos festivais, sobre todo para os que ainda estamos empezando, entre todos os das foodtrucks se levan de marabilla». A sensación é de gran comunidade e de «familia grande». A experiencia, por tanto, «superpositiva». Sinala que o comprobaron en O Son do Camiño e agora no Resu: «Foi brutal, indescriptible». En todos os sentidos. Na xigante cita viveirense, Fanego Errante dáballe saída aos bocadillos de luras sen parar. De feito, esta é a base do deseño, que lles fixo Futures.

A furgoneta de Casa Fanego foi adquirida en Vigo. «E con espera doutras dúas máis». A familia de Fanego Errante crecerá e «con outros conceptos» cos novos vehículos. Este ano prevén ir ao Festival Internacional do Mundo Celta, a semana que vén en Ortigueira. Tras un pequeno parón, agardan en setembro atender varios proxectos que lles ocuparán todas as fins de semana. Son tres as persoas do equipo de foodtruck