
O chef de Costeira MX dirixirá o vindeiro luns o taller gastronómico Cociña Capital, que La Voz organiza para os seus subscritores e lectores
22 abr 2025 . Actualizado á 11:18 h.Trinta subscritores e lectores de La Voz de Galicia poderán participar o vindeiro luns 28 de abril, ás 17.30 horas, no taller gastronómico Cociña Capital que se desenvolverá no Auditorio Mar de Vigo. As persoas interesadas poderán reservar a súa praza chamando ao número de teléfono 900 154 218, de luns a venres entre as 8.00 e as 21.00 horas, e o resto dos días, de 9.00 a 14.00 horas. Nesta iniciativa colaboran Adegas Marqués de Vizhoja e a asociación Vigo Gastronómico, que agrupa a varios restaurantes da cidade.
O protagonista deste atopa será Manuel Antón, copropietario e chef do restaurante Costeira MX, situado en Teófilo Llorente, 53. «Habitualmente pénsase que a cociña mexicana é de moita carne, pero México tamén ten moita costa, por iso quixemos enfocar a nosa cociña cara á gastronomía da costa do Pacífico, pero co produto galego», explica o cociñeiro mexicano de ascendencia galega que se instalou en Vigo hai catro anos.
«A xente cando vai por primeira vez ao noso restaurante sorpréndese bastante coas salsas, porque no Pacífico mexicano utilízase moita froita para facer salsas e o resultado é unha mestura de sabores doces, salgados, picosos, etcétera, que sorprenden moito ao padal», engade.
Co marisco e o peixe galego, en Costeiro MX preparan tacos de lagostino, polbo, peixe, ou tostadas de atún, de ceviche e de polbo; recoiro con salsas especiais; ou aguachiles variados. «Temos o mellor taco de Galicia do 2023. Chámase taco costeira e é de lagostino cun cremoso de chipotle, con guacamole, frijoles, nunha tortilla vermella que facemos nós», explica o cociñeiro.
Manuel Antón ten a súa propia visión do picante como ingrediente, un elemento que por estas terras adóitase asociar á cociña mexicana. «Noutros sitios ponche a salsa e hai moita xente á que lle dá medo pola por se lle vai a picar moito. Nós temos o proído exacto dentro do taco ou da preparación porque xa vai integrado, aínda que logo hai unha serie de salas que pode engadir o cliente», afirma o cociñeiro de Costeiro MX.
O vindeiro luns, Manuel Antón realizará no taller de Cociña Capital unha elaboración do guacamole «como Deus manda», segundo a súa propia expresión. Di o chef que un guacamole ten que levar un elemento esencial, e «entón voulles a ensinar a preparar unha salsa que se chama pico de galo, que é mexicana e leva cebola, chile, lima e tomate».
Outro dos segredos que exporá o cociñeiro ante os lectores e subscritores de La Voz de Galicia que se anoten será a elaboración dunha salsa para un aguachile.
O resultado destes pratos serán degustados polos participantes en compaña dunha copa de Adegas Marqués de Vizhoja.