1-2 | A prórroga noquea ao Deportivo

TORRE DE MARATHÓN

Un gol do Albacete na recta final da segunda parte e outro a sete minutos do final do tempo extra deron o campanazo en Riazor, onde o equipo coruñés se deixou ir tras unha gran primeira parte

11 jun 2022 . Actualizado ás 21:26 h.

Campanazo do Albacete nun Riazor repleto de afeccionados que viu como o Deportivo deixaba pasar o tren do ascenso. Unha gran primeira parte, en que manexou o balón, pero só anotou un gol, non foi suficiente para que este equipo se quitase de amais a negra sombra que lle acompaña desde o último descenso de Primeira no 2018.

O Riazor das mellores tardes non deixou só a un Dépor que acabou defraudando. Serio e concentrado desde o primeiro minuto, sufriu de xeito abondo nos momentos cruciais, xusto cando se decidiu o partido na segunda parte do tempo regulamentario e na da prórroga. O Albacete agarrouse con uñas e dentes ao partido e acabou obtendo o premio que nunca deixou de buscar. A vitoria deu as costas a un equipo branquiazul levado polo aire pola súa inchada, pero que decepcionou nun partido para valentes.

O Dépor abriu fenda nunha primeira parte que dominou. Talvez os mellores 45 minutos da tempada, polo menos en canto a sacrificio e seriedade colectiva. Un auténtico recital coral no que ninguén se borrou, todos asumiron o seu rol e a lousa de Borja Jiménez superou á de Rubén da Barreira. Esta vez o mediocampo gañouse o xornal. A lombos dun purasangre como Juergen, capaz de roubar e filtrar pases como no gol, e coa seriedade de Bergantiños, bombeiro para todo, os locais atrincheiraron a un Albacete que apenas dispuxo de oportunidades para saír da cova.

Dominio local

O partido xogouse nos 30 metros desde o círculo central e o balcón da área visitante, atacase o que atacase. Un Dépor serio que non deixou circular nin montar contragolpes a un rival incapaz de desbordar, a pesar de que o intentou por terra, mar e aire. A receita branquiazul baseábase na presión e as estreitas vixilancias aos seus principais xogadores, sobre todo Fuster, ao que Villares , que acabou collo, pero sen aforrarse nin unha soa carreira en ataque e defensa, nunca perdeu de vista.

Soriano destacouse como o máis afiado en ataque. Conectou con Juergen ao cuarto de hora, cando avanzou cara á área e sacouse un disparo que bloqueou a defensa. Pouco despois, outra vez o toledano estivo a piques de aproveitar un cabezazo atrás de Miku, pero en posición acrobática xutou alto. Á terceira acertou para anotar o 1-0. Na área recibiu de Juergen para que con moito sangue frío picásea no man a man con Bernabé. Riazor estalou. A pena foi só anotar un gol.

Na segunda parte o Albacete saíu decidido a dar a súa última palabra. Nada máis comezar, Rubén Martínez rematou un centro ao segundo pau que Mackay despexou con apuros a córner. A resposta, como non, de Soriano e Juergen. Esta vez o disparo cruzado final correspondeu ao colombiano, pero escapóuselle preto do pau. Pouco despois da marcha de Soriano, con Juergen xa envorcado como falso extremo e De Vicente no eixo do equipo, un pase filtrado por Elitim estivo a piques de chegar a Miku no segundo pau. Aí aliouse a sorte cun Albacete que salvou o gol tras a varios rebotes.

No ecuador desta metade, de novo Rubén Martínez disparou pegado ao pau. Nada máis retirarse Quiles e Juergen do campo, nunha controvertida decisión de Borja Jiménez, o Albacete empatou. Foi nunha xogada a balón parado a oito minutos final do encontro. Alberto, o exjugador do Tenerife que entrara na segunda parte, cabeceou á rede unha falta á frontal do punto de penalti.

Sufrimento

Tocaba sufrir, e esta vez era o Deportivo o que se sentía asedidado na súa área e sen apenas recursos para saír do seu propio campo. Unha xogada de ataque, con centro ao segundo pau de Antoñito ao que William non chegou, acabou cun contragolpe en que Fuster dispuxo doutra falta desde a mesma altura, pero na outra banda en que centrara o gol do empate. Esta vez Miku adiantouse a todos para despexar.

O partido, nervioso e a refachos, chegou á prórroga co Albacete na onda boa, pero outra vez o Dépor sentiuse forte. Antoñito tivo o triunfo nas botas nun man a man con Bernabé que non soubo resolver. O meta tamén se sacou de amais unha falta botada por Álvaro Rey . Nos últimos quince minutos, Jordi cabeceou á rede un centro desde a dereita e deixou ao Dépor en Primeira RFEF.

Ficha técnica

Deportivo: Mackay; Antoñito, Lapeña, Jaime Sánchez (Borja Granero , m 102), Héctor Hernández (Aguirre, m 115); Villares (Noel, m 115), Bergantiños, Juergen (William, m 81); Quiles (Álvaro Rey , m 81), Miku e Soriano (De Vicente, m 69).

Albacete: Bernabé; Emmanuel (Llinares, m 81), Boyomo, Djetei, Julio Alonso; Fran Álvarez (Montes, m 96), Riki (Alberto, m 62); Rubén Martínez, Manu Fuster, Kike Márquez (Sergi, m 89); e Jordi Sánchez.

Goles: 1-0, min 26: Soriano. 1-1, min 82: Alberto. 1-2, min 113: Jordi Sánchez.

Árbitro: Fuentes Molina, do Comité valenciano. Mostrou amarela a Rubén Martínez (min 5), Emmanuel (min 21), Julio Alonso (min 103) do Albacete; e a Héctor Hernández (min 79), Antoñito (min 109), de o Deportivo.

Incidencias: Final do play off de ascenso a LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 27.215 espectadores.