
A rula estreará nova tenda en liña, con envíos a toda España
31 jul 2025 . Actualizado á 04:55 h.Pór en valor a riqueza do mar de Laxe e os beneficios da pesca artesanal. Velaí o obxectivo da intensa fin de semana deseñada desde a confraría Santa María dá Atalaia de Laxe, que impulsa para iso dúas iniciativas: a segundo Xornada de Degustación de Navalla e Longueirón —mañá— e as cuartas Xornadas de Pesca Artesanal Non mar dá lonxa de Laxe —o sábado e domingo—. Divulgación, exhibición culinaria, talleres infantís, degustacións gratuítas e unha festa gastronómica como remate: para todos os públicos e para todas as idades, pois.
Na xornada de navalla e longueirón repartiranse mañá 120 quilos preparados á prancha con emulsión de aceite e limón, a cargo do cociñeiro Miguel Mosteiro e o seu equipo de Gastrolab Arousa. Repartiranse as racións de forma gratuíta, ás 21.00, na carpa da lonxa. Antes, haberá un taller para nenos, sobre a biodiversidade do mar de Laxe e ofrecido por Arenaria Coordinación: a inscrición, como nos restantes talleres e showcookings da fin de semana, ha de facerse no 608 274 900.
Gastronomía, divulgación e recoñecemento ao sector combinaranse, doutro lado, nas Xornadas Non mar dá lonxa de Laxe. Entre as propostas, unha poxa simulada de peixes e mariscos, o sábado. Tamén a concesión de títulos de Embaixadores de peixes e mariscos de Laxe, que este ano recaen no presentador Arturo Fernández e o cociñeiro Iván Domínguez: ambos poderán estar.
lonxamar.com
Será o marco para a presentación oficial de lonxamar.com, nova tenda en liña da lonxa de Laxe, que permitirá adquirir produto directamente desde ela, sen intermediarios e con envío a toda España. Finalizará o sábado cunha degustación gratuíta de arroz con peixe e marisco (22.00, 250 racións) e quedará para o domingo a gran Festa Gastronómica: peixe frito con patacas de Coristanco, racións de navalla-longueirón e racións de empanada de peixe, a un prezo popular de 5 euros.
Venres 1 de agosto
- 20.00. Taller infantil sobre biodiversidade
- 21.00. Degustación gratuíta de navalla
Sábado 2 de agosto
- 10.00. Inauguración xornadas
- 10.30. Taller gastronómico infantil
- 12.30. Showcooking con degustación
- 13.00. Recoñecementos Embaixadores
- 17.00. Poxa simulada pescado-marisco
- 18.00. Taller gastronómico infantil
- 19.30. Showcooking con degustación
- 22.00. Degustación gratuíta de arroz con peixes e mariscos
Domingo 3 de agosto
- 10.30. Apertura de xornada
- 13.00. Festa gastronómica: 5€/ración
- 16.00. Peche de xornadas