Patrocinado por Patrocinadopor

Opromar leva a Alimentaria a súa mince, a proteína de alta calidade que obtén co peixe de valor que descarta

Somos Mar REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS MAR

Opromar

Debullou todos os proxectos abordados pola organización de produtores de Marín

21 mares 2024 . Actualizado ás 04:50 h.

Opromar, a Organización de Produtores Pesqueiros de Marín, levou á feira Alimentaria a súa mince, como deu en denominar á proteína mariña de alta calidade que obtén picando o músculo do peixe fresco que se descarga nese porto. Presentouno Francisco Teijeira, secretario adxunto da entidade, en The hub Alimentaria agora by AECOC, o apartado específico da feira barcelonesa para a innovación en alimentación, bebidas e gastronomía. Nun acto conducido polo animador Rafa Durán, Opromar debullou todos os proxectos de I+D+i abordados e ofreceu aos presentes preparacións culinarias elaboradas con mince. Pratos que levaban o selo de Emma Pinal, chef do Gastrobar O Birrán: Pastel de mince con piquillos, empanada de millo de mince e algas e Yakitori de mince.

Os produtores de Marín puxeron de manifesto no salón que sempre enfocaron o seu traballo a buscar a sustentabilidade nos seus tres eixos — social, económico e ambiental—, tarefa na que a colaboración cos organismos de investigación foi vital, tanto para lograr unha actividade pesqueira sostible como para mellorar a xestión e valorizar os recursos.

Ese fío condutor levou a Opromar a participar en diferentes proxectos, tanto a nivel nacional como europeo, con entidades como AZTI, o Instituto de Investigacións Mariñas, o Centro Tecnolóxico do Mar (Cetmar) e o Instituto Español de Oceanografía (IEO). Así, foron moitos «os proxectos nos que estivo involucrada a OPP, enfocados principalmente para acadar unha total sustentabilidade desenvolvendo novos produtos que acheguen proteínas mariñas que contribúan a levar unha alimentación sa e axuden a que un envellecemento máis saudable.