Patrocinado por Patrocinadopor

Expertos e profesionais analizarán en Santiago o consumo de produtos do mar

Somos Mar REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS MAR

Clientes de una pescadería de la coruñesa Plaza de Vigo, el pasado abril
Clientes dunha pescadería da coruñesa Praza de Vigo, o pasado abril MARCOS MÍGUEZ

Será no marco do primeiro Congreso Internacional de Consumo sobre Alimentación, Sustentabilidade e Calidade, organizado pola Unión de Consumidores de Galicia.

28 novs 2023 . Actualizado ás 04:49 h.

A Unión de Consumidores de Galicia organiza en Santiago o primeiro congreso internacional sobre Alimentación, sustentabilidade e calidade. Máis de medio centenar de expertos e profesionais debaterán os días 30 de novembro e 1 de decembro sobre o consumo de produtos do mar, a calidade diferenciada e a sustentabilidade no sector da alimentación.

O certame, que será inaugurado polo conselleiro de Mar, Alfonso Villares , organizarase ao redor de tres sesións temáticas que arrincarán o día 30 pola mañá cunha análise do consumo de produtos do mar, e dos alimentos de calidade diferenciada pola tarde. A xornada do venres 1 centrarase nas preferencias do consumidor e sustentabilidade,.

No congreso daranse a coñecer estudos sobre o consumo de peixe, innovacións e tendencias que afectan directamente á realidade alimentaria de Galicia.

Os produtos de calidade diferenciada, denominacións de orixe protexida (DOP) e indicacións xeográficas protexidas (IGP), protagonizarán unha mesa redonda na que dialogarán representantes de IGP Tenreira Galega, DOP Ribeira do Douro, DOP Aceite Oliva Estepa, DOP Mexillón de Galicia e DOP Queixo Idiazabal.

Entre os relatores estarán expertos como Guillermo Aldama, cardiólogo do Complexo Hospitalario Universitario da Coruña ou Ana Díaz Pérez, subdirectora xeral de Calidade e Sustentabilidade Alimentaria do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación.

Ademais, promoverase o diálogo e o intercambio de ideas con mesas redondas nas que participarán unha ampla diversidade de entidades e empresas, como o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, Fundación Cetmar, Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), Intereco, Fundación Española de Nutrición, Congalsa, Fedepesca, Vegalsa-Eroski, Gadisa, Froiz, Ecoembes e Conxemar, entre outras.