Outubro, o mes dos viños de Meis

La Voz MEIS / LA VOZ

AGRICULTURA

MARTINA MISER

A localidade celebra entre o 16 e o 19 unha nova edición de Meus Viños

04 oct 2025 . Actualizado á 10:04 h.

Cos ecos da vendima resoando aínda baixo as viñas e as adegas iniciando o milagroso proceso de transformar a uva en viño, Meis acollerá este mes de outubro unha nova edición dun encontro gastronómico que xurdiu hai xa seis anos co obxectivo de presumir das elaboracións que se realizan neste municipio. A cita, que se desenvolverá entre o xoves día 16 e o domingo 19, converterase nun motivo máis para achegarse a Ou Mosteiro. Será alí, cun pé na praza de España e outro na Casa de Escudeiro, onde se desenvolverá un programa pensado para facer brillar aos grandes protagonistas: Meus Viños.

Na cita participarán nesta ocasión catorce adegas que ou ben están situadas en Meis, ou ben teñen un estreito vínculo con esta localidade. Así o indicaba este venres, durante a presentación, a alcaldesa Marta Giráldez, quen apuntou que o evento que Meus Viños é «unha festa totalmente distinta das outras; está pensada para o disfrute da nosa xente, tamén dos nosos viticultores e adegueiros que veñen de pasar unha época de nervios e moito traballo como é a vendima». Pero ollo, porque ademais da xente do sector que se aproxima ata Ou Mosteiro, ata os postos alí instalados achéganse, tamén, persoas procedentes de distintos puntos de Galicia que queren gozar da cultura do viño.

O programa arrincará o xoves, ás seis da tarde, cun evento dirixido a profesionais do sector vitivinícola e que virará ao redor dos viños singulares. O venres, ás 20.30 horas, comezará oficialmente a feira, co brinde institucional, a lectura do pregón —nesta ocasión a cargo do presidente de Martín Códax, Xoán Allegue— e o acto de apertura das casetas de degustación.

A xornada forte chegará co sábado: ás doce do mediodía, ademais de porse en marcha o recinto, celebrarase o acto de irmandamento do Concello de Meis co de Cangas de Narcea, un acto no que se fará tamén unha degustación de viños coa DOP Cangas. A fin de semana anterior será unha delegación de Meis a que se traslade ata ese municipio para participar na festa que alí dedican ás súas elaboracións.

Pero o sábado, o programa inclúe tamén unha demostración de cociña en vivo, de man do chef Álex Laíño, do restaurante Muiñada dá Barosa, que cociñará pratos que se maridarán co viño Mateo Serantes, de Adegas Escudeiro. Será precisamente na Casa Escudeiro onde teña lugar este feliz encontro, para o que será necesaria inscrición previa. Para completar a xornada, música: a de Vos Druídas na sesión vermú e a dOs luns ao sol a partir das 21.30 horas.

A despedida do Meus Viños chegará o domingo, cando a as tres da tarde pechen as casetas de degustación. Antes, ás doce, haberá un concurso de cata para afeccionados dirixido por José Luis Aragunde e para o que é preciso inscribirse. E á unha, a música de Rock and Prol animará un ambiente que, para entón, xa soará a despedida.