Cinco prescritores de EE.UU. descobren a vendima en Rías Baixas

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

AGRICULTURA

Cedida

Visitaron dez adegas en diferentes subzonas e coñeceron de primeira man o proceso de recollida e elaboración dos viños

12 sep 2025 . Actualizado á 09:36 h.

A vendima en Rías Baixas contou esta semana coa visita de cinco prescritores procedentes dos Estados Unidos, que percorreron distintas subzonas da Denominación de Orixe. A súa viaxe comezou na sede do consello regulador, onde participaron nunha charla de introdución á rexión vitivinícola e nunha cata de diferentes marcas.

Procedentes de Miami, Nashville, Nova York e Oklahoma, visitaron un total de dez adegas de distintos tamaños e sistemas de condución, como emparrado e espaldera. Durante a súa estancia puideron coñecer o minifundio característico da zona, o traballo dos técnicos de campo e o papel dos enólogos/enólogoes na elaboración dos viños.

Os prescritores comprobaron que toda a vendima realízase a man e tiveron ocasión de probar uvas de variedades autóctonas, mostos en diferentes fases de fermentación e viños monovarietales e plurivarietales. Tamén destacaron os tintos de Rías Baixas, aos que auguran bo futuro nos seus mercados.

O programa incluíu ademais visitas ao Castro de Santa Tegra e ao casco antigo de Vigo. O percorrido comezou o luns na subzona do Salnés, continuou o martes no Rosal, seguiu o mércores en Ou Condado e concluíu o xoves cunha última visita no Salnés.

Estados Unidos é o principal mercado exterior de Rías Baixas, con máis do 35% das exportacións en 2024, equivalentes a 2.920.016 litros e 23.510.399 euros en valor, con incrementos do 15% e do 13,93% respectivamente. Actualmente, 88 adegas da denominación venden nese país, que foi o primeiro en contar cun plan promocional propio no D.Ou.

Os participantes na visita foron Nicole Muscari (Nova York), fundadora de Grape Elegantes e consultora de viños; Todd Johnston (Nashville), director de Bebidas do Hotel Thompson; Allegra Angelo (Miami), socia fundadora e directora de bebidas en Vinya; Danielle Golmoradi (Oklahoma City), xerente e compradora de The Study; e Megan Norman (Nova York), xerente xeral do bar e super club Obvio.