Henry Cavill, actor que interpreta a Superman: «A carne galega é a mellor do mundo»

M.C. REDACCIÓN

SOMOS AGRO

Henry Cavill, segundo por la izquierda, durante su visita a la finca de O Corgo, organizada por el empresario lucense Alejandro Lapido, amigo de su hermano Nick Cavill (segundo por la derecha)
Henry Cavill, segundo pola esquerda, durante a súa visita á leira do Corgo, organizada polo empresario lucense Alejandro Lapido, amigo do seu irmán Nick Cavill (segundo pola dereita) Cedida

O actor británico elixe para degustar o primeiro sábado de abril dúas costelas de carne galaica maduradas durante 35 días, e Rueda agradécelle os seus eloxios cara ao vacún criado na comunidade

07 abr 2025 . Actualizado á 11:19 h.

A Henry Cavill gústanlle as costeletas. Pero de carne galega. Despois de vir  hai uns días a Galicia en jet privado para probalas e para ver de primeira man como se crían as vacas de raza rubia galega nunha granxa de Villadangos (O Corgo), acábao de publicar na súa Instagram: «Hoxe temos dúas costelas maduradas durante 35 días. A carne galega é, na miña opinión, a mellor do mundo! Incriblemente profundo sabor a carne». Escríbeo ao lado dunha serie de fotos nas que primeiro se lle ve armado cunhas pinzas para dar a volta á carne na grella para logo ir mostrando as pezas de carne, os condimentos que empregou e como as foi cociñando a lume lento despois de estar toda a noite macerando para lograr o sabor perfecto.

E cando di el -que necesita moita proteína para manter os músculos cos que deu vida a Superman ou a un dos protagonistas da liga da Xustiza- que a carne galega é a mellor será por algo. Porque aínda que uniu o seu futuro ao cine e á produción de películas, sabe bastante de gandería e de cociña.

Porque o raparigo naceu en Saint Helier, na illa de Xersei, a mesma da que hai uns anos chegaron a Galicia unhas vacas dunha raza que leva o nome desa illa da canle da Mancha e con cuxa leite se elabora o famoso queixo azul de Airas Moniz. Iso que as primeiras reses xersei que chegaron ata esta queixaría de Chantada viñeron desde Dinamarca. 

O que está claro é que Henry Cavill é carnívoro e gústalle coidar o seu propio gando. Aínda que o dono da granxa do Corgo ao que foi ver non acaba de confirmar os detalles do acordo ao que chegou co actor británico. Pero como o que cala outorga, é probable que estean a preparar a marcha dalgunhas vacas galegas ao Reino Unido.

O proceso, en caso de confirmarse, non é algo que se faga da noite para a mañá. Porque como ocorre cos humanos, as vacas tamén precisan de pasaporte para poder transportarse.

Pero este gusto de Superman pola carne de vacas criadas en Galicia é a mellor noticia para o sector a nivel promocional. Ata o titular da Xunta, Alfonso Rueda, lanzou na rede X unha mensaxe de agradecemento: «Agradecidos de que Henry Cavill describise a carne galega como a mellor do mundo. Non fai falla ter visión láser para darse de conta... aínda que axuda ter o padal de Superman».

Únete á nosa canle de WhatsApp

Henry Cavill acabou en Lugo polo seu irmán, que o acompañou na viaxe a Galicia e xunto ao que tamén se lle viu camiñando pola estreita de San Andrés, na Coruña, cando foron comer a un restaurante de Ou Campo dá Leña. Ao parecer, Nick coñece desde hai tempo a un empresario de Lugo, ao que encomendou a tarefa de organizar o circuíto pola provincia para probar boa carne e ver vacas. Louras, esta raza autóctona que logra unha das mellores carnes do mundo. Toda esta historia prodúcese ademais nun dos mellores momentos para o sector do vacún de carne en Galicia. Porque a cotización dos tenreiros está á alza.