Patrocinado por Patrocinadopor

Galicia Calidade segue crecendo

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

SOMOS AGRO

cedida

Catro empresas alimentarias lograron este distintivo de calidade e outras oito ampliaron os produtos certificados

09 jul 2020 . Actualizado ás 09:45 h.

A marca Galicia Calidade segue gañando presenza no sector agroalimentario galego, explicaron onte desde a Consellería de Industria. Catro novas empresas decidiron incorporarse a este sinal de calidade, mentres que outras oito ampliaron a lista de produtos que certifican. Actualmente máis de 120 firmas da comunidade, que elaboran 400 produtos diferentes, están xa amparadas por este selo.

Catro son as empresas que poderán presumir xa do Galicia Calidade. Trátase da confraría de pescadores de San Bartolomé de Noia, a empresa Freshcut, Viña Costeira e Pementos Carmucha, de José Manuel Ferro Lago. No caso do depósito barbancés, conseguiu a licenza de garantía para o berberecho comercializado coa marca colectiva Berberecho de Noia. No subsector das froitas, Freshcut incorporou o selo para os seus purés de froitas elaborados en Vigo e comercializados coa marca Galifresh. E no que se refire ao subsector das hortalizas, a nova incorporación vén da man de a empresa José Manuel Ferro Lago, que incorpora o selo de garantía aos seus pementos de Herbón, comercializados coa marca Pementos Carmucha. 

 Ademais destas novas incorporacións, Galicia Calidade suma novos produtos certificados de oito empresas do sector alimentario e hostaleiro que xa contan co selo de garantía. É o caso de Quinta do Buble, Regina Viarum e Altos de Torona, empresas do sector vitícola que ampliaron a súa lista de produtos certificados. Tamén o fixeron Coren para os seus produtos cárnicos, e Larsa e Feiraco para os seus leites e fermentados, ademais de Jealsa para diferentes modalidades de conservas de Rianxeira.No sector da hostalería súmase o establecementos Ou xardín de Xulia, un hotel de deseño.