A Osteria Franciscana, de Italia, elixido mellor restaurante do mundo

Axencias BILBAO

SOCIEDADE

Massimo Bottura, de Osteria Francesca, junto a Joan Roca
Massimo Bottura, de Osteria Francesca , xunto a Joan Roca LUIS TECIDO | EFE

O Celler dos irmáns Roca pasou do terceiro posto do 2017 ao segundo

20 jun 2018 . Actualizado ás 07:13 h.

O restaurante Osteria Franciscana, do cociñeiro Massimo Bottura, en Módena (Italia), foi recoñecido este martes como o mellor do mundo, mentres que o español O Celler de Can Roca foi segundo e o Mirazur francés terceiro nos premios The50 best dos 50 mellores restaurantes do mundo.

Os galardóns foron entregados este martes pola noite durante unha gala celebrada no Palacio Euskalduna de Bilbao, e aínda que cambiaron os lugares dos primeiros, non tiveron moitas novidades.

De feito, a Osteria Franciscana foi segundo o ano pasado e primeiro na edición do 2016.

O xerundense O Celler, dos irmáns Roca, terceiro o ano pasado, quedou segundo este ano. 

O segundo español na lista foi o donostiarra Mugaritz de Andoni Luis Aduriz, noveno, e o terceiro o asador vizcaínoEtxebarri, de Víctor Arginzoniz. 

Na nova edición destes galardóns, Osteria Francescana substituíu no número uno do ránking ao establecemento neoiorquino Eleven Madison Park, comandado polo chef Daniel Humm, que o pasado ano se converteu no mellor do mundo

Ademais de Osteria Francescana (Italia), O Celler de Can Roca e Mirazur, nos dez primeiros postos séguenlles Eleven Madison Park (EE.UU.), Gagan (Tailandia), Central (Perú), Maido (Perú), Arpége (Francia), Mugaritz (San Sebastián) e Asador Exebarri (Biscaia).

Os españois que se atopan entre os 50 mellores restaurantes do mundo son Azurmendi (Biscaia) no posto 43, Tickets de Barcelona no 32, Arzak (San Sebastián) no 31, Gozar de Barcelona no 18, Asador Etxebari (10), Mugaritz (9) e O Celler de Can Roca (2).