Un novo concepto de bar chega á praza de San Clemente

Patricia Calveiro Iglesias
Patricia Calveiro SANTIAGO / LA VOZ

SANTIAGO CIDADE

PACO RODRÍGUEZ

Café A Morena abrirá as súas portas en Compostela, cunha carta en continua evolución e un espazo aberto a propostas, que buscan sorprender cada día

23 jul 2021 . Actualizado ás 12:04 h.

Na praza de San Clemente cheiraba a nova apertura desde hai días. Onde estivo o restaurante Anxo, a montaxe de mesas e cadeiras e as caixas de cartón apiladas anunciaban o desembarco dun negocio. Trátase de Café A Morena, que chega cun novo concepto de bar a Santiago. Detrás deste proxecto, cociñado a lume lento, están catro mulleres de Santiago. Son Marina López, Esperanza Prado, Alicia Vilela e Esperanza López; quen se propuxeron marcar a diferenza cunha carta en continua evolución e un espazo vivo, onde ademais de servir comida sucedan moitas outras cousas. De entrada, e coincidindo coa súa próxima inauguración, haberá unha pulpeira e preséntanse cunha carta efémera (deseñada para esta fin de semana, como primeira toma de contacto, inclúe desde tacos de pescada ata mexillóns thai ou canelones de ensalada cóctel).

«Queremos ser referente nos almorzos», explican, e elaboraron unha completa lista de propostas para espertar co mellor pé, así como para as merendas e brunch: empezando por un bo café, bowls, smoothies, pancakes, tostas... «Abrimos moi cedo, ás oito da mañá, e estamos ata a unha da noite, de forma ininterrompida», apuntan. No servizo de comidas e ceas, a súa intención é seguir sorprendendo e «ir cambiando os pratos continuamente para que a xente se atope cada vez con algo distinto e cuns prezos alcanzables, para todos os petos». A Morena dispón dun local de algo máis de 300 metros cadrados (ademais dunha terraza con 18 mesas), distribuídos en tres ambientes e dispoñibles para acoller celebracións e eventos.

PACO RODRÍGUEZ

As socias decidiron aproveitar as posibilidades que teñen ao seu alcance para facer unha aposta firme pola cultura, cunha programación propia que agardan pór en marcha de cara a setembro. «A idea é celebrar un pequeno concerto, unha obra de teatro, presentacións literarias... pero, ademais, estamos abertas a calquera proposta que nos chegue, desde pór a nosa cociña ao servizo de cursos ata facer aquí clases de ioga unha vez por semana ou un mercadillo solidario. Gustaríanos que calquera persoa que teña unha idea distinta veña séntase libre de contárnola para valorala». Ademais, o establecemento conta cunha zona específica para a venda de produtos: «Empezamos con conservas, queixos, veu e produto galego. Tamén haberá vaixela e cerámica e, ao final do verán, queremos chegar a un acordo coa xente que ten a súa propia horta para ofrecer aquí ese xénero fresco».