
A Feira do Ovo Campeiro repite reto e suma outro: un frito de marca mundial
03 sep 2025 . Actualizado á 05:00 h.O reto en si os eclipsó. E ten a súa lóxica. Porque 17.000 ovos —campeiros, para máis aceno—, 2.000 quilos de patacas, 300 litros de aceite, e 30 quilos de sal non son cantidades que pasen desapercibidas. Tampouco a tixola de 6 metros de diámetro na que se cociñaron —e cociñarán— todos eses ingredientes, nin o guindastre de 70 toneladas necesaria para o volteo. O resultado, seguro que o lembran: a tortilla que, hai un ano, elaborouse en Melide, no marco da primeira Feira do Ovo Campeiro. «A máis grande do mundo», celebraron os organizadores. Pero, quen está detrás desa fazaña culinaria que se reeditará o vindeiro domingo? Pois un grupo integrado por 75 persoas con «talento, enerxía e saber facer», sosteñen desde O ovo da avoa, a marca comercial da empresa familiar de Melide que promove a cita sectorial.
Esta fin de semana celebrarase a segunda edición, e nela repite un equipo humano que «deixou pegada e que volve para facer historia unha vez máis», apuntan desde a firma, dedicada á explotación e produción de ovos de galiña campeira. Traballarán un ano máis sen outra que recompensa que a satisfacción de contribuír a unha causa solidaria. Porque, do mesmo xeito que na primeira edición, a recadación dos billetes que se despachen para as 12.000 racións que se servirán de tortilla entregaranse a comedores sociais e entidades benéficas. A un prezo de 3 euros, pódense adquirir xa a través da plataforma web de Woutick.

Facerse cun billete de xeito anticipado é o que recomendan «para evitar colas» desde a organización, que lle puxo un novo reto ao seu equipo de traballo: fritir un ovo frito de dous metros de diámetro, tamén «o máis grande do mundo», sosteñen. Como o farán é un segredo que garda ata o sábado Manuel Casal, organizador da feira, que estende unha invitación para descubrilo e «a pasar en Melide unha fin de semana de festa, marcas, solidariedade e exaltación do ovo campeiro». A cita tamén inclúe un concurso de patacas cunha vintena de participantes, postos de alimentación e de artesanía, e diversas actividades de entretemento e divulgación culinaria.