O Compos regresa a casa cun punto tras un partido moi gris (0-0)

Ignacio Javier Calvo Ríos
NASO CALVO LA VOZ / SANTIAGO

SANTIAGO

Alberto López

A posesión foi para o conxunto de Míchel Alonso, pero as mellores ocasións, aínda que moi escasas, protagonizounas a escuadra local

25 feb 2024 . Actualizado ás 21:47 h.

O Compos non puido pasar do empate na súa visita ao campo do Racing Vilalbés (0-0). O derbi acabou en táboas e o colectivo da capital galega volveu demostrar que en campo alleo segue sen saber mostrar a súa mellor versión. Non transmite e fáltalle pegada. A posesión foi para o Compos, pero o conxunto local gozou das mellores ocasións. Pato Guillén evitou nun par de boas accións que os tres puntos quedasen en Vilalba.

O Racing Vilalbés, que arrincou o partido en posición de descenso, partiu con moita enerxía e disposto a sorprender á zaga de tres centrais do Compostela. Con velocidade e verticalidade, con rabia, intentando reverter a súa mala situación, o once local dispuxo da primeira ocasión do choque. Tívoa nunha acción de Rares, que perdoou aos dous minutos de pórse en xogo o derbi. O meta uruguaio, Pato Guillén, luciuse.

Ao cuarto de hora de xogo, o Compostela probou fortuna cun lanzamento desde longa distancia, pero Parapar executou sen a precisión necesaria e o coiro foise moi desviado. As chegadas dos da capital galega foron moi tímidas, sen demasiada convicción e con escasa profundidade.

Pronto se fixo o Compos coa posesión. O cadro de casa renunciou á pelota para intentar roubar e sorprender á contra. Así se sentiu máis cómodo e sen complexos. O conxunto santiagués tomoullo con calma, sen présas e buscando o erro nunha ben reestruturada defensa local.

Boas contras

Nunha das contras, un centro de Kiko desde o perfil dereito do seu ataque rematouno José Varela ás nubes dentro da área. O dominio foi do Compos, pero as ocasións de maior perigo protagonizounas o Vilalbés. Deste xeito, á media hora unha perda de Antón de Vicente púidolle custar moi cara ao Compos. Roubou Rares e golpeou coa dereita para obrigar de novo a Pato Guillén a intervir con moito acerto e desviar o esférico a córner.

O Compos, con David Grande no nove, en lugar do habitual Manu Barreiro, foi incapaz de xerar perigo. Faltoulle imaxinación e mordente á hora de pisar a área. O Vilalbés nesta situación sentiuse ben e apenas viu perigar o marcador. De feito, o seu porteiro Santomé case pasou desapercibido, pois o dominio territorial do Compos non se transformou en importantes accións de perigo durante o primeiro tempo. O Vilalbés defendeu con certa comodidade e con moita cautela nun bloque moi baixo que incomodou aos compostelanistas.

O porteiro local

A primeira intervención de Santomé foi no minuto 39. Hugo Matos xutou con potencia e o seu lanzamento raso despexouno con moitos apuros o cérbero. Un minuto despois tívoa outra vez Matos, tras un balón ao espazo de Jaime Santos. O seu disparo raso paseouse pola área rival, sen atopar nin rematador nin defensor. Na recta final do primeiro acto, Parapar volveu intentalo desde a distancia, pero sen precisión.

No comezo do segundo período non se rexistraron moitos cambios no desenvolvemento do encontro. O Vilalbés cedeu moito terreo e o Compos mantivo máis tempo o balón no seu poder. Con todo, este dominio apenas se traduciu en oportunidades. Ao Compos faltoulle imaxinación. Tal circunstancia obrigou ao técnico ferrolán Míchel Alonso a mover o banco en busca dun revulsivo.

Con esta intención rexistráronse os primeiros cambios coa entrada de Juampa Barros e o pichichi Manu Barreiro. A incorporación de ambos os futbolistas tampouco mellorou as prestacións dun equipo que careceu de presenza na área ante unha defensa ben armada e que levou case todos os duelos.

Máis modificacións

Moi pouco tempo tardou en realizar outros dous cambios a escuadra visitante. Entraron Samu Rodríguez e Pep Caballé. As ocasións foron escasas. Ao Compos custoulle chegar e intimidar, mentres que o Vilalbés puxo en máis dun aperto á zaga santiaguesa.

A medida que pasaron os minutos, o equipo de casa arriscou menos e o Compos tratou de profundar en busca dun gol milagroso. O Vilalbés non perdeu a compostura e mantivo a súa boa estrutura ante un adversario bastante eslamiado e sen faísca.

FICHA TÉCNICA

(0) RACING VILALBÉS: Santomé, Kiko, Vélez, Nathaniel, Carlos Torrado (Pablo Rey , min 84), Luis Castro, Javi Varela, Uzal, José Varela, Rares (Isaac, min 71) e Álex Pérez.

(0) COMPOSTELA: Pato Guillén, Álvaro Casas, David Soto, Euse Monzó, Jaime Santos (Manu Ramírez, min 81), Escoruela, Pablo Antas (Samu Rodríguez, min 76), Antón de Vicente, Parapar (Pep Caballé, min 76), Hugo Matos (Juampa Barros, min 66) e David Grande (Manu Barreiro, min 66).

GOLES: 0-0.

ÁRBITRO: Francisco Crespo Ponte (cántabro). Amoestou ao local Rares e ao visitante Pablo Antas.

INCIDENCIAS: Partido da xornada 24 do grupo primeiro da Segunda Federación disputado no campo da Magdalena de Vilalba.