Polonia fai as maletas

RUSIA 2018

TORU HANAI | REUTERS

Colombia achanda o camiño cara aos oitavos de final, aínda que necesitará un triunfo no seu partido contra Senegal

24 jun 2018 . Actualizado á 22:53 h.

A selección de Polonia quédase fóra do Mundial, tras perder contra Colombia por 0-3. Decepcionante participación do equipo liderado polo dianteiro Robert Lewandowski, que deixou malas sensacións, salvo por algunha nota de calidade do dianteiro do Bayern de Múnic. Colombia dá un paso adiante, aínda que o xoves necesitará gañar a Senegal para meterse nos oitavos de final ou beneficiarse dunha derrota do Xapón ante Polonia.

Partido vibrante, sen tregua nos primeiros minutos, xa que era moito o que estaba en xogo para ambas as seleccións. Entradas duras en cada balón dividido e moita tensión. A mobilidade dos homes de arriba de Colombia, en especial Quintero, así como as subidas de Cadrado, puxeron en apertos aos polacos, que nunca lograron trenzar unha xogada, polo que apelaron aos balóns en longo de Lewandowski.

Á falta de cinco minutos para o descanso, tras un saque de esquina, James fixo un centro medido a Yerry Mina e o central do Barcelona mandou o balón á rede. O partido púxose de cara para os Cafeteiros, aínda que faltaba por chegar a arrancada de Polonia, que se foi ao descanso perdendo por 0-1.

A reacción de Polonia non chegou, pero nun balón longo tívoa Lewandowski, tras un perfecto control, aínda que o porteiro colombiano saíu ben a tapar e evitou o tanto do empate. Colombia encarrilou o partido nun servizo perfecto a Falcao, que arrincou na frontal da área e marcou cun balón pegado ao pau.

Polonia, bloqueada, deixou moitos espazos atrás, que aproveitou Colombia para contraatacar. Un novo pase medido de James, coa súa zurda de luxo, deixou un balón en bandexa a Cadrado, que fixo o terceiro para Colombia.

Todo estaba xa decidido, aínda que ata o final o polacos buscaron un tanto que puidese abrir o camiño a unha remontada que non chegou.