Lewandowski rompe o soño de Arabia Saudita (2-0)

Europa Press MADRID

QATAR 2022

Robert Lewandowski celebra su gol ante Arabia Saudí en el Mundial de Catar
Robert Lewandowski celebra o seu gol ante Arabia Saudita no Mundial de Catar KAI PFAFFENBACH | REUTERS

O dianteiro do Barcelona e Zielinski outorgan a Polonia a súa primeira vitoria en Catar e o liderado do Grupo C

26 nov 2022 . Actualizado á 17:13 h.

A selección de Polonia asinou este sábado a súa primeira vitoria no Mundial de Catar ao superar a  Arabia Saudita (2-0) con goles de Piotr Zielinski e de  Robert Lewandowski, que se estreou como goleador en Copa do Mundo nun partido co que os europeos se sitúan líderes o Grupo C á espera do que suceda no Arxentina-México. Os de Czeslaw Michniewicz aguantaron o empurre dos Falcóns Verdes nunha primeira metade na que conseguiron adiantarse cun tanto de Zielinski e na que Wojciech Szczesny detivo un penalti preto do descanso aos sauditas. A menos de dez minutos para o final, un emocionado Lewandowski encargouse de atar o triunfo.

Tras o sorpasso á albiceleste, os de Hervé Renard non especularon tampouco no Education City, onde presionaron desde ben cedo a saída de balón polaca cun ritmo endiañado que estivo a piques de ofrecerlles as primeiras vantaxes. Varias chegadas á área avisaron a Wojciech Szczesny, que tivo que actuar por primeira vez aos 12 minutos cunha man providencial a disparo de Mohamed Kanno e que antes da media hora desbaratou a primeira ocasión do cadro europeo sacando case baixo paus un balón tras disparo de Kamil Glik.

Aos poucos, a intensidade foi minguando e foi entón cando Polonia golpeou; nun contragolpe dirixido por Matty Cash, o defensa do Aston Villa puxo un centro ao corazón da área que caeu nas botas de Robert Lewandowski, que lle cedeu o esférico a Piotr Zielinski para facer o primeiro gol dos seus no Mundial (min 39). Arabia Saudita tivo a oportunidade de resarcirse ao bordo do descanso, cando o colexiado pitou penalti por unha falta de Glik dentro da área. Salem Aldawsari plantouse ante os once metros, pero Szczesny adiviñou o seu lanzamento e, no rexeite, evitou tamén o tanto de Alburayk.

MOLLY DARLINGTON | REUTERS

O combinado asiático seguiu insistindo na continuación, gozando incluso de dúas ocasións claras no primeiro cuarto de hora da segunda parte. Frankowski respondeu enviando un balón ao traveseiro, e Lewandowski tamén se atopou co pau noutra boa oportunidade polaca no minuto 67.

O dianteiro do Barcelona puido atopar porta pouco despois, no 82, nunha xogada na que provocou o erro de Almalki para plantarse ante Alowais e baterlle cun disparo raso. Entre bágoas e a emoción dos seus compañeiros, celebrou o seu primeiro gol en Copa do Mundo, co que certificou ademais o primeiro triunfo de Polonia nesta edición.

Ficha técnica

POLONIA: Szczesny; Bereszynski, Kiwior, Glik; Cash, Zielinski (Kaminski, o meu n63), Krychowiak, Bielik, Frankowski; Milik (Piatek, min 71) e Lewandowski.

ARABIA SAUDITA: Alowais; Abdulhamid, Alamri, Alburayk (Alghannam, min 65), Albulayhi; Almalki (Alobud, min 85), Kanno, Albrikan, Alnaji (Ao Abid, min 46; Bahbri, min 95), S.Aldawsari; e Alshehri (N.Aldawsari, min 85).

GOLES: 1-0, min 39: Zielinski. 2-0, min 82: Lewandowski.

ÁRBITRO: Wilton Sampaio (BRA). Amoestou a Kiwior (min 15), a Cash (min 16) e a Milik (min 19) por parte de Polonia e a Almalki (min 20) e a Alamri (min 45+4) por parte de Arabia Saudita.

ESTADIO: Education City.