Marín vende por 140 euros un «primo irmán do ollomol» que triplicou o seu peso habitual

Marcos Gago Otero
marcos gago MARÍN / LA VOZ

MARÍN

Un pargo de seis kilos que vendió O Percebeiro en su base en Marín
Un pargo de seis quilos que vendeu O Percebeiro na súa base en Marín Ramón Leiro

O Percebeiro puxo no mercado este luns un exemplar de pargo de 6 quilos que adquiriu un restaurante de Madrid

04 mares 2024 . Actualizado ás 18:30 h.

Un pargo de seis quilos vendeuse este luns no Percebeiro, no porto de Marín por 140 euros a un restaurante de Madrid . Segundo sinalan desde a empresa marinense de exportadores de peixes, ao pargo, coloquialmente, poderíaselle chamar un «primo irmán do ollomol» e, ademais, o tamaño deste exemplar en concreto triplica ao habitual para grandes que se manexan na praza, que roldan uns dous quilos de peso.

O pargo de seis quilos capturouno un barco pesqueiro no Atlántico, que o trouxo para a súa venda ao porto de Vigo. Foi na lonxa da cidade olívica, onde os compradores do Percebeiro fixáronse nas dimensións deste peixe e adquirírono para a súa oferta de peixes e mariscos deste principio de semana en Marín. Ao mediodía o pargo atopou quen o comprase, a un restaurante que prima os produtos de calidade e que se esmera en ofrecer unha carta tradicional.

Desde O Percebeiro sosteñen que o pargo de seis quilos non defraudará aos restauradores, porque é un peixe que ten «unha carne moi rica». Unha portavoz desta asina marinense sostén que o pargo é un peixe cunha ampla distribución xeográfica e que se pode describir como un «poderoso nadador con fuciño puntiagudo e boca grande e alongada».

Ademais, o pargo ten en común cos humanos que lle gusta o marisco. «A súa alimentación máis temperá é a base de camaróns», resaltan no Percebeiro. Esta é unha afección que «non abandona combinando no menú na madurez todo tipo de crustáceos», é dicir, «un carnívoro que non despreza percebes nin nécoras pequenas».