Lo sentimos, no hemos podido atender su petición.

A ruta de Eva Longoria pola Rías Baixas, dun furancho en Mos a unha comida americana en Sanxenxo

PONTEVEDRA

Eva Longoria y Michael Peloni, cocinero de Sanxenxo, durante la visita de la actriz a las Rías Baixas
Eva Longoria e Michael Peloni, cociñeiro de Sanxenxo, durante a visita da actriz ás Rías Baixas M. P.

O cociñeiro Michael Poloni fixo de «guía» para a serie que acaba de estrear a actriz norteamericana

12 jun 2025 . Actualizado á 20:35 h.

A Eva Longoria fascináronlle as Rías Baixas, non só pola comida, senón pola natureza e as casas de pedra que a percorren. A actriz norteamericana pasou por Galicia como parte dun documental no que conta a vida en España coa gastronomía como fío condutor. A serie acaba de estrearse na CNN. Desembarcou nesta zona da man de Michael Poloni, un cociñeiro de Los Ángeles, que dirixe en Sanxenxo o restaurante Michael's, un local no que fai comida americana «de verdade», como a que acostumaba tomar en California. A produtora da serie púxose en contacto con el para que exercese de anfitrión. Un americano ensinaría as Rías Baixas a outra americana. Un man a man no furancho Zapateira de Mos foi o punto de partida a unha aventura que durou pouco máis de 48 horas. «Sentamos xuntos nunha mesa e pedimos tortilla, chourizo, raxo, pementos, empanada e viño de casa. Eva alucinó, non sabía como funcionaba un furancho, pensaba que era un restaurante», lembra Michael.

Durante ese intre de comida puido ter unha conversación con ela moi «natural», sen guion predeterminado. El aproveitou para contarlle como chegara a Galicia e como era a vida dun norteamericano nun mundo tan distinto ao que creceu. «A miña experiencia é 100% inmellorable», apunta este cociñeiro, que desde Los Ángeles enviou decenas de cartas para ofrecerse como camareiro e cociñeiro cando roldaba os 20 anos. Non tivo resposta, pero chegou a España a través dunha bolsa de estudos. E namorouse do país e de Julia, a súa esposa e compañeira de aventuras no restaurante de Sanxenxo. Sabía que Galicia era o seu lugar no mundo, o seu «soño europeo». 

A súa historia non dista moito da de Eva Longoria. A pesar de triunfar en Hollywood, a actriz de orixe asturiana confesou a Michael que non ten pensado regresar a Los Ángeles. «Agora vive en Marbella, díxome que só volve aos Estados Unidos por traballo e logo vólvese para España porque quere gozar dunha vida máis natural e non tan falsificada», lembra Michael, que ata falaron da crianza dos fillos nun lugar máis «amable». «Comentamos o que supón ter aquí un fillo e que vaia ao colexio sen preocuparse das armas. É como a vida que tivemos nós de nenos, como volver ao pasado», apunta Poloni.

Entre conversación e conversación, deixaron o furancho e o viño da casa para enfilar unha ruta en coche desde o interior ata a costa. E se Eva Longoria xa había alucinado coa gastronomía, agora chegaría o resto. «A natureza e as casas de pedra le alucinaron, foi o que máis lle sorprendeu», engade o cociñeiro de Sanxenxo, que despois dun día enteiro con ela, non podía faltar a visita ao restaurante Micheal's. «Viño a cear cos produtores da serie e ata levou un bote da salsa grellada da casa», lembra. Probárono todo, desde a típica costela ata as hamburguesas. Pero se houbo algo que emocionou de verdade a Poloni foi escoitar os encomios de emprender noutro país: «Comentou o valentes que somos ao ser capaces de arriscar, montar un negocio de comida americana e traballalo duro cada día para que funcione». Cos pratos que Michael serviu a Eva Longoria devolveuna por un momento a Estados Unidos porque, como insistiu unha e mil veces este cociñeiro, en California tamén se come ben. Escapa da comida rápida e a hamburguesa para enxalzar a boa comida americana.

A idea tíñaa clara desde que sendo aínda un mozo de 18 anos traballaba nun restaurante en Los Ángeles. Non sabía que o destino levaría alén do Atlántico, pero está orgulloso de conseguir que Sanxenxo se rendese á súa gastronomía. Eles non son un restaurante de verán, abren todo o ano para dar vida ao pobo. «Agora preparámonos para o trafego da tempada estival», recoñece este martes Micheal Poloni.

Eva Longoria fixo un percorrido por Galicia no que contou con máis anfitrións de luxo. Descubriu as bateas con Pepe Solla e o mercado de Santiago da man da cociñeira con estrela Michelin Lucía Freitas. De Lugo quédase coa carne de loura galega, a mellor que probou na súa vida. Ata chamou ao seu pai a Texas para advertirlle de onde estaba a carne máis saborosa que probara ata o de agora. E descubriu o Camiño Inglés ao seu paso por Ferrol. Na serie Searching for Spain da CNN visita distintos enclaves do país, pero encomia a tenreira galega, o albariño e o polbo.