Miles de corredores sumáronse ás San Silvestre ourensás para pechar o 2023

M. rodríguez

ALLARIZ

Podio de la XXV Carreira Popular San Silvestre de Castrelo de Miño: Xosé Pérez (2º), Héctor Rodriguez (1º) y Alberto González (3º).
Podio da XXV Carreira Popular San Silvestre de Castrelo de Miño: Xosé Pérez (2º), Héctor Rodriguez (1º) e Alberto González (3º). Santi M. Amil

Castrelo, Ourense, O Pereiro e Allariz conxugaron retos deportivos e lúdicos

02 ene 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

As carreiras de San Silvestre xa suman un bo puñado de propostas para rematar o ano ao longo e ancho do mapa ourensán. A última en incorporarse foi a do Pereiro de Aguiar. Entre as clásicas segue destacando por afluencia e interese a popular de Castrelo de Miño. Un total de 165 corredores remataron a proba absoluta, de 5,5 quilómetros en dúas voltas. Héctor Rodríguez Vázquez, do Carballiño, foi o gañador, cun rexistro de 17.18 minutos. Xosé Pérez Blanco (Atletismo Arenteiro) foi o segundo na meta do club náutico, con 17.30, e Alberto González Gil, de Xinzo, foi terceiro. A carreira feminina gañouna Antía Abad, con 19.47, seguida de Tamara García e Julia López.

Outra San Silvestre xa consolidada é a do Concello de Ourense, que na súa oitava edición congregou a un milleiro de corredores na carreira absoluta e a un total de 1.500 atletas de todas as categorías, segundo o goberno municipal. A proba está organizada polo Club Ourense Atletismo e o Consello Municipal de Deportes. O percorrido da carreira sénior é curto, de 4,66 quilómetros en dúas voltas polo centro histórico e o centro da cidade, Na categoría masculina absoluta, o vencedor foi Juan Santiago Cacharro, cun tempo de 14.45 minutos. Martín Míguez e Daniel Rodríguez Silva completaron o podio. A carreira popular feminina gañouna Itziar Manso (16.51), seguida de Leyla Villar e de Mónica Nieves . As probas das categorías sub-14, a súa-12 e sub-10 estiveron competidas e moi animadas.

Allariz

Sen carácter competitivo senón participativo e solidario, a Derradeira de Allariz congregou o domingo na praza Maior de Allariz por centos de corredores afeccionados, con versión absoluta e infantil desta carreira xa veterana no calendario ourensán do 31 de decembro. Neste caso, os atletas só tiñan que achegar alimentos para Cáritas Allariz. Os corredores séniores fixeron un percorrido de cinco quilómetros e os infantís, dun.

O Pereiro de Aguiar

Para colaborar coa Asociación Española contra o Cancro, os veciños do Pereiro de Aguiar remataron o ano correndo. A súa primeira San Silvestre contou con bastante participación e completouse o reto deportivo e lúdico.