O mozo ourensán reabriu Con cariño, na rúa Concordia
13 dic 2025 . Actualizado á 05:00 h.Jossleydis Barreiros Prado, ourensá de 26 anos, acaba de asumir a dirección de Con cariño (rúa Concordia, 20), unha pastelería na que empezou a traballar en febreiro, da man de Belén Sanjuán, que lle deu a súa primeira oportunidade laboral. O amor de Belén pola cociña con mimo e as múltiples peticións dos seus amigos e familiares levaban a facer bombones e bolería para todos. Por iso no 2024 abriu o seu obradoiro ao que chamou Con cariño. Non é un nome impostado, é a frase que a ourensá deixaba escrita na nota que acompañaba os doces que facía para os seus seres queridos.
Durante varios meses, Belén e Jossleydis desenvolveron un estreito vínculo tanto persoal como profesional. Por iso, tras a morte da propietaria de Con cariño o pasado mes de outubro e o peche inicial do negocio, o mozo sentiu a responsabilidade de continuar o proxecto que a súa xefa, xa amiga, impulsara. Quixo aproveitar unha oportunidade laboral e emprender aínda que ao principio tivo dúbidas pola incerteza de pór a andar a empresa ela soa. Tras conversar co marido e os fillos de Belén, que apoiaron a iniciativa, decidiu reabrir o local e manter vivo o seu legado.
Jossleydis formouse en Pastelería, Panadería e Confeitería en Vilamarín e decidiu manter, polo momento, o xeito de entender a repostería de Sanjuán, apaixonada dos doces desde a infancia. Quere continuar a súa filosofía e elabora as súas receitas: desde cookies de distintos sabores, bundt cakes, pastas de té, galletas acuñadas, rocas de chocolate a bolería mini. Todo, co obxectivo de transmitir felicidade a través do doce. Ela elabora a diario os produtos e atende o local, que reabriu hai unha semana e xa conta con encargos. Para a campaña de Nadal ofrecerá galletas decoradas e tortas temáticas festivas. Afirma que de Belén aprendeu todo. Tamén a vivir os soños. Por iso, planea ir incorporando aos poucos propostas propias a que unirá ao legado.
«Entre os produtos máis especiais están as crumble, galletas de gran tamaño recheas de Oreo, crema de abelá ou Lotus, cubertas con chocolate e decoracións, así como as tipo brownie. A tenda ofrece repostería tradicional e tamén opcións sen glute, veganas, sen lácteos e sen azucre», relata. Barreiros afronta esta nova etapa con ilusión e certa incerteza, pero con determinación para sacar adiante o seu soño.