Ata 17 opcións para gozar do turismo rural en Ourense

María Doallo Freire
María Doallo OURENSE

OURENSE

Cecilio Santalices y Gabriel Alén, durante la presentación del Outono Gastronómico
Cecilio Santalices e Gabriel Alén, durante a presentación do Outono Gastronómico Palma Roca

O Outono Gastronómico arrinca este venres cunha proposta de menús, aloxamentos e actividades por toda a provincia

13 sep 2023 . Actualizado á 05:00 h.

O Outono Gastronómico chega á súa edición número 17. Esta iniciativa da Xunta busca promocionar o turismo rural en Galicia e faio ofrecendo distintos paquetes de menús degustación e aloxamentos en numerosos recunchos das catro provincias. En Ourense participan 17 casas rurais nesta edición. As ofertas poderán gozarse desde o 15 de setembro ao 17 de decembro, consultando a dispoñibilidade, aínda que están pensadas para os venres, sábados e domingos especialmente.

Vila Centellas (Coles), Reitoral de Santo Eusebio (Coles), Casa Grande de Cristosende (A Teixeira), Reitoral de Chandrexa (Parada de Sil), Eido dás Estrelas (A Veiga), Casa Ramirás (Ramirás), Casa Rural Vilaboa (Allariz), Pousada Torre Lombarda (Allariz), Reitoral de Ansemil (Celanova), Casa Sabariz (Rairiz de Veiga), Aldea Couso Sil (Sarreaus), Casa do Mosteiro (Xinzo), Reitoral de Candás (Rairiz de Veiga), Aldea Rural Santo André (Rairiz de Veiga), Casa Baralló (Lobios), Ou retiro do conde (Monterrei) e Casa dá Feira (Lobios) son as que participan este ano. En todas elas pode gozarse un menú degustación especial do Outono Gastronómico que custa 35 euros por persoa. Na maioría están presentes elaboracións de tempada como o cocido ou o caldo galego e tamén ingredientes outonais como os cogomelos, as castañas ou a cabaza. «Está composto por opcións tradicionais ou innovadoras, pero sempre tendo como base os produtos da nosa terra», afirmou o delegado territorial da Xunta en Ourense, Gabriel Alén, durante a presentación da cita. Nela estivo presente tamén o xefe provincial de Turismo, Cecilio Santalices, que lembrou que a iniciativa está pensada para os propios ourensáns. «Para que aproveiten para descubrir a nosa provincia ao mesmo tempo que se relaxan e desconectan», dixo.

Ademais dos menús, hai varias propostas con cuarto. O paquete Outono Gastronómico inclúe unha estancia para dúas persoas con menús degustación e costa 160 euros. A fin de semana Outono Gastronómico está composto por dous menús por persoa e aloxamento para as noites de venres e sábado. Sae por 250 euros. Hai opcións familiares cun neno, por 300 euros, e con dous nenos, 340 euros.

Nesta edición a iniciativa de promoción turística da Xunta súmase como novidade o Outono Plus, unha serie de actividades que poden facerse de forma complementaria a cada paquete. Están dispoñibles nalgunhas das casas rurais. En Ourense ofértana catro. A Reitoral de Santo Eusebio e Ou retiro do conde propoñen aos seus clientes unha visita guiada a unha adega e unha degustación dos seus viños por 15 euros. Reitoral de Chandrexa oferta un baño de bosque, un paseo sensorial a través da natureza, por 27,50 euros. E Casa dá Feira anima aos clientes para gozar dun roteiro dacabalo polo corazón de Lobios, atravesando bosque e cruzando ríos, por 22 euros por persoa.