A cita será o xoves 9 de maio ás 21.00 horas
28 abr 2024 . Actualizado ás 13:21 h.Aínda que o máis habitual nos restaurantes de alta cociña adoita ser maridar os pratos con diferentes viños, non é a única opción. Moitas das propostas deste tipo de locais vangardistas encaixan ben con bebidas sen alcol e tamén con cervexas. A nova iniciativa da agrupación de cociñeiros galegos Nove, que colabora con Milnueve, de Fillos de Rivera, quere precisamente demostrar que pratos elaborados con ingredientes e técnicas de máxima calidade maridan perfectamente con cervexas de todo tipo.
O que puxeron en marcha é un ciclo de seis ceas, nas que os chefs do grupo gastronómico interpretarán as súas creacións ata adaptalas ás características das bebidas da familia 1906. A proposta culinaria divídese en dous períodos. O primeiro, que constará de tres veladas, terá lugar esta mesma primavera. A primeira cita foi no restaurante Paprika de Lugo e agora tócalle a quenda a Ourense . Daniel Guzmán e Julio Sotomayor organizarán unha cea en Nova o próximo 9 de maio. Os asistentes gozarán dun menú composto por preto de cinco pases, no que cada prato combinará cunha determinada cervexa. A actividade gastronómica ten un prezo de 60 euros por persoa, maridaxe incluída, e as reservas poderán realizarse no propio restaurante, situado na rúa Valle-Inclán da cidade.
A terceira cea de primavera será en Ferrol, no Camiño do Inglés, o xoves 6 de xuño. Despois desta haberá un parón e o proxecto retomarase tras o verán, nos meses de outubro e novembro, para a triloxía de outono. Será nos restaurantes Salitre (A Coruña, O Balado (Boqueixón) e Eirado dá Leña (Pontevedra).