O restaurante Nova de Ourense organiza unha cea con menú maridado con cervexa

María Doallo Freire
M. Doallo OURENSE

LUGO CIDADE

Plato de comida del restaurante Nova, en Ourense
Prato de comida do restaurante Nova, en Ourense Santi M. Amil

A cita será o xoves 9 de maio ás 21.00 horas

28 abr 2024 . Actualizado ás 13:21 h.

Aínda que o máis habitual nos restaurantes de alta cociña adoita ser maridar os pratos con diferentes viños, non é a única opción. Moitas das propostas deste tipo de locais vangardistas encaixan ben con bebidas sen alcol e tamén con cervexas. A nova iniciativa da agrupación de cociñeiros galegos Nove, que colabora con Milnueve, de Fillos de Rivera, quere precisamente demostrar que pratos elaborados con ingredientes e técnicas de máxima calidade maridan perfectamente con cervexas de todo tipo.

O que puxeron en marcha é un ciclo de seis ceas, nas que os chefs do grupo gastronómico interpretarán as súas creacións ata adaptalas ás características das bebidas da familia 1906. A proposta culinaria divídese en dous períodos. O primeiro, que constará de tres veladas, terá lugar esta mesma primavera. A primeira cita foi no restaurante Paprika de Lugo e agora tócalle a quenda a Ourense . Daniel Guzmán e Julio Sotomayor organizarán unha cea en Nova  o próximo 9 de maio. Os asistentes gozarán dun menú composto por preto de cinco pases, no que cada prato combinará cunha determinada cervexa. A actividade gastronómica ten un prezo de 60 euros por persoa, maridaxe incluída, e as reservas poderán realizarse no propio restaurante, situado na rúa Valle-Inclán da cidade.

A terceira cea de primavera será en Ferrol, no Camiño do Inglés, o xoves 6 de xuño. Despois desta haberá un parón e o proxecto retomarase tras o verán, nos meses de outubro e novembro, para a triloxía de outono. Será nos restaurantes Salitre (A Coruña, O Balado (Boqueixón) e Eirado dá Leña (Pontevedra).