O coñecido restaurante de banquetes de Guitiriz que tamén triunfa con tapas creativas

Xosé María Palacios Muruais
XOSÉ MARÍA PALACIOS GUIITIRIZ / LA VOZ

LUGO

Personal de La Casilla, trabajando durante el concurso en la preparación de la tapa que finalmente fue ganadora
Persoal da Casa, traballando durante o concurso na preparación da tapa que finalmente foi gañadora SUSO PENA

A Casa gañou o primeiro premio do concurso gastronómico celebrado este mes

16 mares 2024 . Actualizado ás 05:00 h.

Un concurso de tapas parece unha boa ocasión para cultivar a creatividade na gastronomía. No concurso de tapas de Guitiriz , que se celebrou a principios deste mes e no que participaron establecementos do centro urbano, o primeiro posto foi para unha elaboración do Restaurante A Casa.

O negocio ten unha fama que vai moito máis alá do municipio, pero trátase dun establecemento que é escenario habitual de banquetes e de todo tipo de reunións. Que non é unha parada de referencia para os amantes do tapeo é algo que mesmo recoñece o responsable, Iván Pereira.

A tapa que logrou o primeiro posto no concurso, organizado un ano máis co lema Que bo estás, Guitiriz, chamábase Polbo crocanti. Para elaborala, se reboza o polbo en panko, e logo faise unha base de puré de pataca e acompáñase con maionesa e con sala kimchi. Iván Pereira explicaba este venres que a elaboración da tapa non é difícil pero si laboriosa. Agora, rematado xa o concurso, a proposta gastronómica desapareceu da oferta do restaurante: «Co traballo do día a día, non se dá feito», di. De todos os xeitos, non se descarta que se volva ofrecer, incorporada ao perfil co que o restaurante logrou unha fama que aínda conserva.

Nos plans do dono da Casa está introducir o polbo con crocanti como aperitivo nas comidas de vodas ou doutras celebracións. Mentres tanto, Iván Pereira saborea un éxito no concurso de tapas que antes xa logrou algunha vez. Desde hai meses, ademais, está a cargo de a asociación local de hostaleiros, que antes presidía Dositeo Santos. Na Casa está desde o 2018, ano no que colleu a substitución dun negocio dirixido por Manuel Penas.

 

No concurso deste ano, ademais da Casa foron premiadas as tapas do Hotel Balneario de Guitiriz (segundo posto) e do Bar Soa (terceiro posto).