Carmen Lence: «Nun mundo globalizado, é esencial que fortalezamos o noso sector agroalimentario»
![Xosé María Palacios Muruais](https://img.lavdg.com/sc/naLh3t1e09ninOGiWIwQJcki18g=/75x75/perfiles/51/1417020467281_thumb.jpg)
LUGO
![La reunión tuvo lugar en la sede del Grupo Lence, en el polígono de O Ceao.](https://img.lavdg.com/sc/-GJVp9AnAr6nmg1L8d7Ql23m4N0=/480x/2023/06/15/00121686844441497282511/Foto/i15j3091.jpg)
A candidatura galega que aspira a modernizar a industria láctea reuniu os seus membros en Lugo
16 jun 2023 . Actualizado á 07:41 h.«Nun mundo cada vez máis globalizado, é esencial que manteñamos e fortalezamos o noso sector agroalimentario. Por iso ten tanta importancia esta unión de empresas, organizacións e administración». A máxima responsable do Grupo Lence, Carmen Lence, pronunciou esas palabras este xoves en Lugo, durante a reunión da candidatura galega que aspira ao PERTE agroalimentario para modernizar o sector.
Ademais de responsables de empresas e de entidades, no acto deste xoves interveu tamén Hugo Criado, responsable da empresa encargada dos detalles técnicos da proposta (Medrar Smart Solutions). Os responsables das empresas expuxeron detalles das actuacións previstas en cada caso.
O proxecto, denominado SmarTZ4milk, conta coa participación do sector privado e público de varias comunidades autónomas. Empresas do sector lácteo e do tecnolóxico, universidades e centros tecnolóxicos están unidas no proxecto, que ten un presuposto de 25 millóns de euros. Na reunión deste xoves Carmen Lence resaltou a importancia de mellorar «a eficiencia e a sustentabilidade» para que Galicia siga sendo unha potencia europea na recollida e na transformación de leite.
O director do Clúster Agroalimentario de Galicia (Clusaga), Roberto Alonso, destacou que o proxecto presentado por Galicia é «forte, sólido e potente» e que busca dar resposta a retos de dixitalización e de sustentabilidade. O proxecto inclúe 24 proxectos, 18 individuais e seis conxuntos; sete teñen que ver con proxectos de competitividade, quince están orientados á sustentabilidade e dúas diríxense á trazabilidade.
Para apoiar esta candidatura galega, o Clusaga e a Xunta puxeron en marcha, xa a finais do 2021, unha oficina que quere contribuír a potenciar a transformación das empresas do sector agroalimentario.