O Lugo arrinca un punto ante o Burgos nun partido de ida e volta

LUGO

LOF

Un gol de Carrillo na recta final da primeira parte deulle o empate aos seus

17 oct 2021 . Actualizado á 21:10 h.

Repartición de puntos nO Plantío entre o Burgos e o Lugo nun partido igualado, que tivo alternativas tanto no dominio como nas ocasións. Foi boa a posta en escena do conxunto de Rubén Albés, pero no minuto 9 xa se viron por detrás no marcador, e a culpa, unha vez máis, tívoa unha xogada de estratexia. Grego rematou no segundo pau un córner botado por Saúl Berjón, pondo o 1-0 no luminoso. Ben é verdade que contou coa inestimable axuda do porteiro do Lugo, Fran Vieites, que quedou a media saída.

Foi un xerro de auga fría para os lucenses, que, con todo, non tardaron en contestar. Unha asistencia de Hugo Rama rematouna de cabeza Xavi Herrero, e cando os lucenses xa cantaban o empate apareceu a man salvadora do gardameta do Burgos, Herrero, que evitou o tanto visitante.

O partido converteuse nun correcalles, con dous equipos que buscaban a área contraria. E así, no minuto 14 puido o Burgos incrementar a súa vantaxe. Tívoa Aitor Córdoba, que rematou de cabeza, pero a pelota atopouse con Fran Vieites, que puido resarcirse do erro do 1-0.

Os dous equipos seguiron intentándoo nunha primeira entrega, que sen dúbida foi intensa e emocionante, algo que agradeceron os afeccionados que nun bo número déronse cita nas bancadas do estadio do Plantío.

Por parte do Lugo, Señé e Xavi Torres intentárono de lonxe con senllos disparos, e no minuto 37 produciuse a mellor combinación dos lucenses, Unha parede entre Campabadal e Hugo Rama propiciou un disparo deste último, que se foi desviado.

E chegou o minuto 38. Unha internada de Gerard Valentín, co correspondente recorte a un defensa burgalés, desembocou nunha magnífica asistencia ao segundo pau, que rematou Carrillo. Nun primeiro momento, o árbitro anulou o gol por fóra de xogo, pero unha vez que a xogada foi revisada polo VAR, Rafal Sánchez sinalou o círculo central. Era o 1-1, un resultado que facía xustiza ao que ocorrera nesta primeira entrega, que concluíu cunha xogada de estratexia ensaiada por parte dos locais, que a punto estivo de custarlle un desgusto aos discípulos de Rubén Albés.

Máis dominio do Lugo

Comezou a segunda entrega cos mesmos 22 protagonistas da primeira. Na recta inicial deste período estivo mellor o Lugo, que tivo o control do balón. É máis, cercou a meta do Burgos, obrigando aos locais a replegarse.

Desde a bancada Rubén Albés deu as correspondentes instrucións ao seu segundo. E a consigna foi clara: introducir varios cambios co fin de que os seus desen un paso adiante. Así de golpe entraron Ricard, Pita e Iriome. Estas modificacións notáronse, xa que a insistencia dos lucenses en chegar á área do rival foi aínda maior.

Coma se dunha partida de xadrez tratásese, o técnico do Burgos, Julián Calero, moveu o banco, dando entrada a varios xogadores. Esa circunstancia non só nivelou o choque, senón que propiciou que nos instantes finais os seus fixésense co dominio.

Puido marcar o Burgos no minuto 88. Córdoba fixo un autopase, introduciuse na área e enviou unha asistencia, que Matos non puido rematar, xa que se interpuxo primeiro Seoane e despois Pita, evitando o remate do dianteiro local. E xa no desconto, Gerard Valentín intentouno desde o medio do campo cun lanzamento, que saíu por amais da portería local.

Así acabou un partido entretido e cun máis que xusta repartición de puntos.

?

Herrero; Córdoba, Matos, Grego (Riki, min.75), Álvaro Rodríguez; Andy, Mumo (Raúl Navarro, min.63), Elgezabal, Álex Alegría (Guillermo, min.69); Saúl Berjón e Valcarce (Juanma, min.69).

?

Fran Vieites; Alende (Carlos Pita, min.63), Ros, Lebedenko (Ricard, min.64), Campabadal; Hugo Rama (Seoane, min.81), Señé, Xavi Torres, Chris Ramos (Iriome, min.63); Gerard e Carrillo (Manu Barreiro, min.74).

GOLES: 1-0, min.8, Grego; 1-1, min.38, Carrillo.

ÁRBITRO: Rafael Sánchez López. Amoestou aos locais Álvaro Rodríguez, Mumo e Andy, e aos futbolistas do CD Lugo Xavi Torres, Campabadal e Alende.

INCIDENCIAS: Partido da LaLiga SmartBank que se disputou no estadio dO Plantío, en Burgos, que rexistrou unha boa entrada.