CONTIDO PATROCINADO

As características únicas de Galicia levaron a que a súa viticultura se sitúe en primeira liña nacional. A rexión hase centrado na revitalización das uvas autóctonas, o que, combinado co seu compromiso coa sustentabilidade ambiental, déronlle aos seus viños un prestixio que segue crecendo ano tras ano.

Dentro das variedades autóctonas galegas, nos últimos tempos, o foco hase posto sobre a uva godello. Os seus viños hanse convertido nun dos grandes protagonistas dos momentos de consumo, cada vez máis demandado en vinotecas e restaurantes xa non só en Galicia, senón tamén, cada vez máis, no resto de España.

O seu éxito débese, en gran parte, ás preferencias do consumidor actual, que busca viños frescos, lixeiros e diferenciadores. Sumado á elegancia e carácter froiteiro natural que proporciona a uva, o viño godello logra situarse como un dos favoritos dos amantes do viño branco.

Consciente de todo iso, o Consello Regulador da Denominación de Orixe Monterrei acaba de lanzar a súa campaña «Tempo de Godello», coa que pretende favorecer o posicionamento e identificación dos seus viños a través da súa variedade insignia, godello, e nun momento clave para o consumo: o Nadal.

Monterrei: terra de godello

Situada no sueste da provincia de Ourense, a beiras do río Támega, a comarca de Monterrei está bañada polas cores do viño, a gastronomía e a historia.

Precisamente esa historia preséntanos un territorio fortemente vinculado á produción de viño desde fai dous mil anos, empezando polo propietario romano que asentou a súa vila agrícola da Muradella en Mourazos (Verín), onde se atopou o grupo escultórico Dionisios e Ampelos, hoxe custodiado no Museo Arqueolóxico de Ourense.

Unha vitivinicultura histórica, pero con gran proxección de futuro: as variedades autóctonas, xunto coa diversidade de chans e o microclima, teñen como resultado viños de carácter diferenciador, persoal e complexo, que rapidamente outorgaron gran reputación á súa denominación de orixe.

Nesta zona, a variedade godello é a máis abundante. Nas vides que se estenden ao longo e ancho de Monterrei vemos os seus acios, pequenos e compactos, cunha maduración precoz. Os viños godello D. Ou. Monterrei son moi elegantes, de carácter froiteiro e con corpo, elaborados en adegas que combinan tradición e modernidade cun profundo respecto pola contorna.

Pero non só de godello vive Monterrei. A treixadura dentro das variedades brancas ou a mencía dentro das tintas son outras das uvas que podemos atopar en abundancia na comarca e que achegan unhas características peculiares aos viños amparados baixo a D.Ou.

Sobre a campaña

O Consello Regulador da D.Ou. Monterrei apostou fortemente pola presenza en medios tradicionais e dixitais de gran impacto. Así pois, moi pronto poderemos ver «Tempo de Godello» en valos e estacións de tren nas principais cidades galegas, pero tamén nos medios dixitais de máis actualidade, entre os que destaca un novo tipo de publicidade, innovadora e disruptiva, que levará á D.Ou. Monterrei a Mediaset e Antena 3: o formato TV conectada.

Non cabe dúbida de que estamos nun tempo de cambios significativos en todos os ámbitos, incluída a industria vinícola. Cambian o como e onde se consome o viño, e tamén as preferencias cara a un tipo de viño ou outro. Os viños robustos deixan paso a outros máis lixeiros e frescos. Novas rexións produtoras ábrense paso con forza; búscanse novas experiencias. Estamos en tempo de cambio. Estamos en tempo de Godello. Tempo de Monterrei.

“As variedades autóctonas dan como resultado viños de carácter complexo”

Esta rexión, fronteira con Portugal, engloba os concellos de Monterrei, Oímbra, Riós, Vilardevós, Verín e Castrelo de Val. Situado no alto do fértil val que forma o río Támega, o castelo de Monterrei é, xunto co godello, o gran símbolo da zona, unha impresionante fortaleza considerada como a maior acrópole de Galicia.