O Parrulo Ferrol roza a sorpresa na cancha do Peñíscola

Jose Valencia FERROL / LA VOZ

FERROL CIDADE

Cedida

Os de Héctor Souto chegaron a ter un 0-2 no marcador, aínda que un inspirado Raúl Gómez logrou tres tantos para os castellonencos

20 sep 2019 . Actualizado ás 23:49 h.

O Parrulo Ferrol rozou a sorpresa na cancha do Peñíscola, onde perdeu por un axustado 3-2. Os ferroláns chegaron a ter un 0-2 no marcador, aínda que o equipo de casa logrou a remontada con tres goles da súa á-pivote Raúl Gómez, que anotou onte os tres goles do encontro para o seu club.

A pesar da derrota, o equipo que esta tempada prepara Héctor Souto volveu dar mostras que é un grupo competitivo, con capacidade para sorprender a calquera rival, como fixo na primeira xornada fronte a Elpozo Murcia. Os ferroláns quedaron co mel nos beizos, aínda que as sensacións son boas.

Os do Parrulo realizaron un gran traballo defensivo nos primeiros minutos do encontro e trataron de saír á contra. Con todo, o 0-1 chegou a balón parado, aos cinco minutos de xogo, anotado por Rahali. Só un minuto máis tarde, O Parrulo puido subir un segundo tanto ao marcador, aínda que o disparo de Iván Rumbo estrelouse no pau.

O Peñíscola tamén tivo as súas ocasións, aínda que Illi volveu deixar patente que está nun gran momento de forma neste arranque da competición.

O Parrulo logrou o segundo tanto grazas a un penalti, que transformou en gol Adri. O 0-2 podería ter dado un plus de confianza aos ferroláns, aínda que só un minuto máis tarde os árbitros sancionaron un novo penalti, nesta ocasión a favor do Peñíscola. Raúl Gómez aproveitouno para subir o 1-2 ao marcador. Con este resultado chegouse ao descanso do choque.

Nos primeiros minutos da segunda parte, nunha nova acción a balón parado, un libre indirecto, Raúl Gómez leva o empate a dous goles ao marcador. Os de Castelló apertaron nestes minutos con ocasións claras para Raúl Gómez e Dani Montes, aínda que o porteiro do Parrulo respondeu con gran seguridade.

Aos ferroláns tocoulles sufrir nesta segunda parte do encontro. As ocasións de gol do equipo de casa sucedéronse, mentres que os de Héctor Souto apenas chegaron a increpar ao porteiro local, salvo por un disparo de Adri que se lle foi alto.

A falta de tres minutos para o final o Peñíscola meteuse en cinco faltas, o que podería dar algunha oportunidade aos ferroláns de gañar o partido nun dobre penalti. Con todo, de novo Raúl Gómez, anotou para os locais e levou o 3-2 ao marcador.

Xa á desesperada, nos últimos minutos, Miguel actuou de porteiro-xogador no equipo ferrolán. A falta de seis segundos para o final do encontro Héctor Souto mesmo pediu un tempo morto para preparar unha última xogada. Meteu a Hélder de porteiro-xogador, aínda que o marcador xa non se moveu.

Ficha Técnica.

3: Peñíscola.?Molina, Xavi Cols, Orzáez, Paniagua e Dani Montes, quinteto inicial, Isi, Raúl Gómez, Claudino, Mati Starna, Josiko, Tuli e Miguel Fernández.

2: O Parrulo Ferrol. Illi, Hélder, Miguel, Iván Rumbo e Adri, quinteto titular, Iago Rodríguez, Saura, Rahali e Diego Núñez.

Goles: 0-1, min 5: Rahali; 0-2, min 15: Adri; 1-2, min 16: Raúl Gómez; 2-2, min 24: Raúl Gómez e 3-2, min 37: Raúl Gómez.

Árbitros: Óscar Alonso Montesinos e Tomás Santander Flamarique. Amarelas a Xavi Cols, Dani Montes e Miguel Fernández no equipo de casa, así como a Illi, Iván Rumbo e Iago Rodríguez no equipo ferrolán.

Incidencias: Partido da segunda xornada da Primeira División de fútbol sala.