A venda anticipada de billetes para o Salmón arrinca a toda máquina

Rocío García Martínez
asperxo garcía A ESTRADA / LA VOZ

A ESTRADA

Concello dá Estrada

O xoves valorarase se convén incrementar as 5.500 racións previstas

14 may 2025 . Actualizado á 05:00 h.

O Concello da Estrada e os hostaleiros que participarán este domingo na degustación popular da Festa do Salmón están a comprobar a boa marcha da venda anticipada, un modelo de distribución polo que se aposta para contrarrestar as colas e aglomeracións no acto central da festa gastronómica. O edil de Promoción Económica, Óscar Durán, trasladou que o 50% das racións que se puxeron á venda anticipada —nunha primeira remesa de 1.200—, vendéronse en poucas horas. O concelleiro puxo o acento en que isto demostra non só o respaldo dos veciños á Festa do Salmón, senón tamén a súa preferencia por acudir o domingo cos boletos xa comprados.

Durán sinalou que serán 5.500 as tapas que se servirán na degustación popular, na que participan doce restauradores e na que se ofrecen vinte variedades culinarias diferentes a base de salmón. «Hai capacidade para chegar ás 6.000», sinalou o edil. Apuntou que a venda anticipada irase nutrindo con novos boletos e que o xoves se volverá a facer unha sondaxe entre os hostaleiros para valorar a marcha das adquisicións e calcular se podería ser preciso reforzar o número de racións.

Na Praza do Concello comezaron xa este mediodía os traballos para a instalación da carpa de gran formato na que se realizará a degustación popular. Coa asistencia de restauradores máis elevada dos últimos anos, a degustación contará con 20 variedades. Algúns restauradores apostaron por servir unha única proposta e outros decántanse por varias suxestións a base do pescado protagonista. Esta vez eliminaranse as bandexas con varias racións. Cada especialidade servirase de forma independente —aínda que se soliciten dúas do mesmo local— e cada unha terá un custo de catro euros.

As propostas son: Velis Nolis (Salmón afumado con salsa tártara, Tako de salmón con judiones, Fideuá de choco e salmón e Gilda de salmón), Malo Será (Tartar de salmón, Pastel e Salmón ao Conde de Ximonde), Cervela (Empanadilla de masa crebada de salmón e Empanadilla de masa crebada, salmón e zamburiña), A Casa do Pan (Empanada de salmón e Canapé de salmón afumado), Sala Gradín (Torrada mexicana de salmón e lagostino e Salpicón de salmón, rape, gambón e gamba), Río Liñares (Ensalada rusa de salmón e encurtidos e Canelón de salmón e espinaca), Ou Lagoeiro (Croquetas de salmón e Mini burguer de salmón), Andalucía (Pionono de salmón con salsa holandesa e Canelón de salmón), Ou Candil (Sushi de salmón), A Riala (Poke de salmón), Míster Pizza (Pizza branca de salmón e gambas) e A Lacena de Chucha (Salmón croissant e Crocanti de salmón).