Piqué despídese expulsado e o Barça remonta con dez (1-2)

europa press

Jesús Diges | EFE

Os culés vanse líderes ao Mundial tras vencer a Osasuna un partido no que Lewandowski foi expulsado á media hora e o central polas súas protestas no túnel de vestiarios

09 nov 2022 . Actualizado á 07:41 h.

O FC Barcelona asegurouse marcharse ao parón polo Mundial de Catar como líder en solitario de LaLiga Santander 2022-2023 tras sacar este martes outra valiosa vitoria a domicilio ao imporse por 1-2 no Sadar a Osasuna, a pesar de xogar con dez máis dunha hora pola expulsión de Robert Lewandowski e grazas a un tanto de Raphinha no minuto 85.

O equipo de Xavi Hernández defendeu o seu liderado con sufrimento, pero tamén con paciencia. Sufriu, sobre todo ao comezo, cando foi por baixo no marcador moi pronto, pero soubo ter calma cando o seu goleador se foi a vestiarios antes de tempo por dúas accións evitables, sobre todo a segundo. Tras o descanso, manexou ben o tempo do partido ante un rival que quixo ser ambicioso e que finalmente quedou sen premio nos minutos finais grazas a un tanto de Raphinha, que se vestiu de Lewandowski para rabuñar outros tres puntos in extremis tan valiosos como os de Mestalla.

Gerard Piqué

Foi unha boa despedida para Gerard Piqué, suplente, pero protagonista pola súa expulsión durante o descanso polas súas protestas a Gil Manzano.

Osasuna foi valente desde o asubío inicial e pronto atopou o premio co gol entre David García, que cabecea, e Unai García, que a toca antes de entrar, á saída dun saque de esquina, e que foi protestado polos xogadores visitantes por considerar que había unha falta previa. Só transcorreran apenas cinco minutos e o Barça xa tiña que remar ao contraxeito de novo a domicilio. Antes do gol, xa sufrira coa presión local e un mal control de Busquets provocara unha dobre ocasión para Rubén García e Jon Moncayola, claro aviso dunha noite incómoda que, en cambio, non o foi tanto.

O conxunto catalán non lle puido coller demasiado o pulso ao choque, ben controlado polo seu rival, que era o que máis ameazante mostrábase con outro disparo, moi escorado, do Chimy Ávila, elixido como a referencia ofensiva por Jagoba Arrasate. Non moito máis inquietaron os rojillos a Marc-André Ter Stegen, aínda que tampouco pasaron excesivos apuros. E nisto axudou en boa parte un inusual erro de Lewandowski. O dianteiro polaco, que tivera a mellor ocasión para os de Xavi Hernández cun disparo dentro da área ben repelido por Aitor Fernández, non mediu ben nun salto con David García cando xa tiña unha amarela por unha acción similar e o seu cóbado impactou no rostro de David García. Gil Manzano mostroulle a segunda amoestación a pesar de a súa sorpresa e o líder quedou en inferioridade durante máis dunha hora.

PEDRI IGUALA PRONTO

Tras o descanso, un tempo marcado pola vermello a Piqué, o FC Barcelona fíxose co mando de forma definitiva, apoiado na batuta de Pedri. Precisamente, o centrocampista canario igualou pronto o marcador tras recoller un balón perdido na área e tras a pelexa de Ferran Torres.

O tanto ameazou con espertar a Osasuna, que tivo que decidir se daba un paso adiante e deixaba máis espazos ao seu rival. Arrasate moveu ficha rápido e meteu un segundo dianteiro, Kike García, a cambio de quitar a un dos seus mediocentros, un Lucas Torró amoestado e que había coqueteado coa expulsión. O movemento animou máis aos locais, que equilibraron un tanto a balanza e conseguiron que o partido xogase máis no campo do líder. Ter Stegen meteu unha man a un potente disparo do Chimy e Dembélé avisou sobre os espazos existentes, no que foron as mellores ocasións dese tramo máis de cor rojillo.

Xavi Hernández reaccionou para os minutos finais e foi ofensivo coa entrada de Gavi por Christensen, baixando a De Jong á defensa, e de Ansu Fati e Raphinha por Ferran Torres e Dembélé. O brasileiro aproveitou os seus minutos e debuxou un desmarque perfecto para cabecear de forma parabólica ante un Aitor Fernández algo adiantado e tras un grande envío de De Jong. Osasuna quedou sen tempo, aínda que Moncayola aínda tivo unha boa opción para asinar o empate.

FICHA TÉCNICA.

CA OSASUNA, 1: Aitor Fernández; Vidal, Unai García, David García, Cruz; Torró (Kike García, min.59), Moncayola; Rubén García (Rubén Peña, min.75), Oroz (Brasanac, min.74), Moi Gómez (Barja, min.83); e Ávila (Budimir, min.83).

FC BARCELONA, 2: Ter Stegen; Balde, Christensen (Gavi, min.74), Marcos Alonso, Jordi Alba; Pedri (Riad, min.89), Busquets, De Jong; Dembélé (Raphinha, min.78), Lewandowski e Ferran Torres (Ansu Fati, min.78). --GOLES. 1-0, minuto 6. David García. 1-1, minuto 48. Pedri. 1-2, minuto 85. Raphinha.

ÁRBITRO: Gil Manzano (C. Estremeño). Amoestou a Juan Cruz (min.45+3), David García (min.46), Torró (min.54), Moncayola (min.61), por Osasuna, e a Jordi Alba (min.37), Xavi Hernández (min.57), Balde (min.66), polo FC Barcelona. Expulsou por dobre amoestación a Lewandowski no minuto 31 e a Gerard Piquei durante o descanso.