europa press

ALBERT GEA | REUTERS

Leo Messi volveu brillar nun encontro disputado a porta pechada nunha tarde atípica

01 oct 2017 . Actualizado á 18:24 h.

O FC Barcelona goleou (3-0) á VDE As Palmas, con goles de Busquets e Messi, por partida dobre, en partido correspondente á sétima xornada de LaLiga Santander, co que consolida o seu liderado tras un partido a porta pechada por decisión da Directiva azulgrana na xornada do 1-O. Desta forma, os de Valverde afiánzanse no primeiro posto cun pleno de 7 vitorias nun arranque histórico para o grupo de Valverde, que conserva a distancia de 5 puntos respecto ao Sevilla, o único que aguanta o pulso aos blaugrana.

Antes do encontro, o balbordo e as informacións confusas foron protagonistas. Os espectadores, apiñados nas portas do Camp Nou non souberon ata o último momento cal sería a decisión para tomar para o choque. A propia bancada de animación azulgrana pediu expresamente o adiamento do partido. O colectivo fixo un chamamento ao barcelonismo para «saltar ao campo no minuto 1» e realizar unha «sentada pacífica» se finalmente levaba a cabo o partido.

O FC Barcelona pediu a LaLiga a suspensión do encontro pola situación que se viviu este domingo en Cataluña, onde se levou a cabo a xornada do referendo ilegal. Ante a negativa, o club azulgrana decidiu seguir adiante coa disputa do partido, pero a porta pechada. A través da súa páxina web, o equipo blaugrana emitiu un comunicado confirmando a disputa do partido sen público e condenando «as accións levadas a cabo en Cataluña para impedir o exercicio democrático e a libre expresión dos seus cidadáns».

O presidente do FC Barcelona, Josep María Bartomeu, lamentou a situación nunha xornada atípica. «O estadio baleiro denuncia a falta de liberdades que está a sufrir Cataluña», declarou a Barça TV. De non disputarse o choque, o club azulgrana arriscábase a perder seis puntos: tres pola perda do encontro e outros tres por non disputalo. No meramente futbolístico, o Barcelona levou os tres puntos nunha tarde atípica que lle fai afrontar o parón por seleccións con pleno de vitorias tanto en Liga como en Liga de Campións. Sergio Busquets, primeiro, e Leo Messi cun dobrete deron a vitoria aos azulgrana, que celebraron baixo un silencio sepulcral o triunfo.

Ernesto Valverde aliñou un once no que deu descanso ao francés Samuel Umtiti. No seu lugar, Javier Mascherano. Arriba, sen sorpresas, con Luis Suárez e Leo Messi en punta. O arxentino superou este domingo a Carles Puyol en número de partidos coa elástica blaugrana. Pola súa banda, Pako Ayestarán estreouse no banco canario nun día realmente atípico. A pesar de non ter a calor das bancadas, os pupilos de Valverde saíron a polo gol desde o primeiro minuto con Messi e Suárez activos en ataque. O equipo amarelo, pola súa banda, optou por ter a pelota e confiar o balón ao italiano Alberto Aquilani. Messi, de libre directo e Paulinho, que cabeceou un centro de Sergi Roberto, tiveron as mellores oportunidades do cadro blaugrana nos primeiros 45 minutos.

Pero foi o bonaerense Jonathan Calleri, a dous minutos para o descanso, o que gozou da mellor ocasión. Unha boa combinación dos canarios acabou cun pase de Tannane e un posterior disparo do arxentino que se estrelou no poste esquerdo do marco de Ter Stegen. Sen máis, ambos os equipos fóronse ao túnel de vestiarios tras unha primeira parte descafeinada.

O Barça subiu unha marcha máis

Na continuación, Messi volveu ter a súa oportunidade a balón parado cun bo lanzamento de falta e unha gran resposta de Chichizola. O gardameta arxentino foi un dos máis destacados no equipo amarelo realizando outra grande atallada a un derechazo de Rakitic. A continuación, Sergio Busquets se encumbró como goleador cun bo croque ao fondo das redes e que, de xeito extraordinario, non tivo celebración nas bancadas. O Barcelona subiu e de que xeito o ritmo.

As Palmas apenas reaccionou e Messi, con varias aparicións, puido ampliar a renda. A partir de aí, o conxunto de Valverde encargouse de durmir o partido para non sufrir sobresaltos. A pesar diso, os culés non perderon a súa mobilidade ofensiva. Froito diso foi o segundo tanto, obra do astro arxentino que recortou a Chichizola e marcou a pracer o que suporía a sentenza do partido.

Os últimos 15 minutos fixéronselle longos aos de Ayestarán. Leo Messi, de novo, deu a puntilla ao equipo canario tras unha gran combinación entre Rakitic e Luis Suárez, que serviu en bandexa o balón ao rosarino que non perdoou diante da meta rival. A pesar de as boas sensacións, Valverde levou a mala noticia da tarde coa lesión de Iniesta, que abandonou o terreo de xogo tocado. Con esta vitoria nun día raro, o Barcelona marcha ao parón de seleccións como líder indiscutible de LaLiga e con sete vitorias en sete encontros. Tras os compromisos internacionais os de Valverde mediranse ao Atlético no Wanda Metropolitano. Pola súa banda, As Palmas recibirá no estadio Gran Canaria ao Celta de Vigo.

Ficha técnica:

FC. Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Aleix Vidal (Iniesta, min.45; André Gomes, min.84), Sergio Busquets, Paulinho (Rakitic, min.45), Denís Suárez; Luis Suárez e Messi.

As Palmas: Chichizola; Macedo, Ximo Navarro, Lemos, Borja Herrera; Aquilani, Hernán Santana (Vicente Gómez, min. 77); Tana (Hernán Toledo, min. 77), Tannane, Vise e Calleri.

Goles: 1 - 0, min.50: Sergio Busquets, 2 - 0, min.70: Messi, 3 - 0, min.76: Messi.

Árbitro: Munuera Montero (C.Andaluz). Amoestou a Paulinho (min.33), Piqué (min.34), Busquets (min.45), Luis Suárez (min.51) e Jordi Alba (min.45) polo Barcelona e a Aquilani (min.58) polAs Palmas.

Estadio: Camp Nou.

Incidencias: O partido disputouse a porta pechada como decisión do club ante os incidentes sucedidos na xornada do referendo ilegal en Cataluña.