Rakitic e Neymar reforzan o liderado do Barcelona na Champions

Europa Press

As asistencias do brasileiro para os goles do croata evitaron a conxelación dos azulgrana en Borisov

21 oct 2015 . Actualizado á 11:07 h.

O Barcelona impúxose ao BATE Borisov (0-2), e con estes 3 puntos e o empate da Roma en Leverkusen, reforza o seu liderado ao termo da primeira volta da Champions League, nunha noite de frío intenso no Borisov Area onde Neymar coas súas asistencias e Rakitic, saíndo desde o banco, cos seus goles evitaron a conxelación dos blaugranas.

O obxectivo era claro, non fiarse para non verse sorprendidos como lle pasou á Roma (3-2) e lograr o triunfo que consolidase o liderado. Lográrono os blaugranas non cun gran xogo, senón cun partido intelixente no que apertaron a refachos buscando abrir a lata e, cando o lograron, tiveron o amorne necesario para buscar a sentenza sen deixar nunca desprotexida as súas costas. Co BATE Borisov encerrado atrás e buscando as contras, o Barça soubo ler ben a situación e non se envorcou ao ataque, intentando xogar polo centro. Sen os lesionados Iniesta e Rafinha, e co cambio forzado que tivo que pedir por molestias na pube Sergi Roberto no minuto 18, o centro do campo moveu o balón máis lento, máis predicible, pero sen dubidar e sen arriscar.

Pé de foto. Firma

Así, lentos pero firmes, foron os blaugranas cara ao triunfo. Ademais, nou foi ata o minuto 77 que o BATE Borisov disparou a porta e obrigou a Ter Stegen a intervir máis aló dunha acción que non fose sacar de porta ou intervir na saída do balón. Empezou moi forte o Barça, con dous disparos de certo perigo nas botas de Neymar e de Busquets, máis avanzado ao xogar Mascherano de mediocentro. Tamén Suárez probouno, pero era Neymar quen tiña máis perigo nas súas botas. O brasileiro chegaba de marcar catro goles ao Raio Vallecano na liga e esta vez escolleu o traxe de asistente, dando os dous goles a un Ivan Rakitic que foi clave a pesar de empezar no banco. O croata saíu ante as molestias de Sergi Roberto e tivo un protagonismo inesperado, con dous bos goles que deron o triunfo.

O tándem formado por Neymar e Rakitic desarboló a defensa bielorruso e evitou que o Barça quedase conxelado no novo Borisov Area. Na primeira parte unha tripla xogada repleta de córneres e disparos non acabou en gol, tampouco unha volea escorada de Busquets coa dereita que non atopou porta nin rematador, pero o Barça non se puxo nervioso pese ao 0-0 co que se chegou ao descanso. A aposta do BATE ía cobrando forma, pero Neymar tiña pensado irse cos tres puntos cara a Barcelona. Sen Messi, ou con Suárez traballando para abrirlle espazos, o brasileiro atopou esta vez en Rakitic ao seu compañeiro rematador. Primeiro, no minuto 48, Neymar aproveitou un desmarque de Suárez cara a fóra para internarse, viu ben a Rakitic e este controlou coa dereita e engatilló un forte disparo á escuadra que fixo inútil a reacción de Chernik.

MAXIM MALINOVSKY | Afp

Tras máis ocasións para o Barça, a puntilla chegou no minuto 64 co segundo gol de Rakitic, que a levantou sutilmente co exterior da súa bota dereita por amais de Chernik tras unha boa asistencia, outra, de Neymar, que lle viu chegar desde atrás e púxolle o balón no lugar preciso para que o croata se pensase, e con criterio, como superar o porteiro bielorruso. Neymar tivo opcións de marcar o seu gol para pechar o partido, pero estivo aí desafortunado. Ademais, nos últimos minutos o BATE Borisov endureceu o partido e o brasileiro foi o branco das iras. Non entrou esta vez nas provocacións, pero se ofuscó nos metros finais. O partido serviu para ver o debut do centrocampista canteirán Gerard Gumbau na Champions, para consolidar o liderado e, de momento, a única achega negativa é a posible lesión de Sergi Roberto.

Ficha técnica

BATE BORISOV: Chernik; Polyakov, Gaiduchik, Milunovic, Mladenovic; Stasevich, A.Volodko, Nikolic (Yablonski, min.65), M.Volodko (Karnitski, min.62); Gordeichuk; e Signevich.

FC BARCELONA: Ter Stegen; Alves, Bartra, Piqué, Alba; Mascherano, Sergi Roberto (Rakitic, min.18), Busquets (Gumbau, min.72); Munir (Sandro, min.70), Suárez e Neymar.

GOLES. 0-1. Min.48, Rakitic. 0-2. Min.64, Rakitic.

ÁRBITRO: Manuel De Sousa (POR). Amoestou a Polyakov (min.29), M.Volodko (min.43), Gaiduchik (min.61), Karnitski (min.82), Milunovic (min.83), A.Volodko (min.88) no BATE Borisov e a Busquets (min.23), Alves (min.41), Gumbau (min.74) no FC Barcelona.