Efe

Javier Lizón | Efe

O equipo vasco desnivelou en Vallecas tras deixarse empatar un 0-2 nun minuto

03 nov 2014 . Actualizado á 22:52 h.

O Eibar, cun dobrete de Arruabarrena e outro gol máis do italiano Piovaccari, crece en Primeira división tras levase unha sufrida vitoria (2-3) de Vallecas ante un Raio que creu na remontada ata o final e logrou igualar momentánemente a contenda nun minuto de ouro con dous tantos do brasileiro Leo Baptistão.

Cun ambiente desangelado polo frío outonal e co fondo central de afeccionados baleiro ata o minuto 24 como protesta polos partidos dos luns, comezou o choque entre o Raio e o Eibar, dous equipos modestos que tiveron un bo arranque ligueiro e que pelexan polo mesmo obxectivo, a permanencia. O conxunto madrileño, coa responsabilidade que dá xogar como local, levou a iniciativa desde o principio do partido e súa foi a primeira ocasión aos vinte minutos cun disparo de Leo Baptistão que rebotó en Ekiza e acabou co balón no lateral da portería.

Esa acción foi o reflexo do que se estaba vendo sobre o céspede, cun Raio dominante e un Eibar replegado atrás baseando o seu fútbol en accións á contra para aproveitar a velocidade do italiano Piovaccari. Segundo pasaban os minutos, o Raio, ao seu ritmo, foi gañando metros sobre o campo rival e mediada a primeira metade gozou dunha dobre ocasión para adiantarse no marcador con senllos remates de cabeza de Gael Kakuta e Antonio Amaya que sacaron os defensas visitantes na área pequena.

Pouco despois, o conxunto madrileño perdeu ao seu porteiro, Toño, lesionado na perna esquerda. O seu substituto, David Cobeño, apenas tivo tempo de quentar antes de saltar ao céspede e debutar no campionato. Cando máis controlado parecía ter o Raio o partido, un balón colgado desde o costado esquerdo rematou cun lixeiro contacto entre o lateral esquerdo franjirrojo Nacho Martínez e o defensa eibarrés Eneko Bóveda que o colexiado Iglesias Villanueva decretou como penalti. Desde os once metros, o capitán Mikel Arruabarrena non fallou e adiantou ao seu equipo.

Na segunda parte, o Eibar, consciente de que o Raio sen a posesión e con presión sofre moito, apelou a esas dúas máxima para incomodar ao seu rival e ampliar a súa vantaxe cun tanto de Piovaccari, quen recolleu un balón ás costas da zaga e no man a man con Cobeño non fallou. A resposta ao gol do técnico rayista Paco Jémez foi sacar ao extremo luso Licá e quitar ao central portugués Zé Castro, a quen rifou ostentosamente unha vez que este sentou no banco.

O atrevemento por xogar con tres centrais imprimindo un carácter netamente ofensivo ao seu xogo tivo recompensa para o Raio nun minuto de ouro, do 68 ao 69, cando marcou dous goles por medio de Leo Baptistão. O primeiro de cabeza a un centro desde a esquerda e o segundo cun remate axustado ao primeiro pau a centro de Kakuta. Eses dous goles levaron a tolemia á bancada e levantaron ao Raio, que a partir de entón comezou a crer en serio na remontada, aínda que espertou do seu soño á falta de catro minutos para o final, cando Abraham puxo un centro desde a banda esquerda e Arruabarrena, á carreira e anticipándose ao seu marcador, anotou o terceiro para o Eibar.

2 - Raio Vallecano: Toño (Cobeño, m.25); Tito, Amaya, Zé Castro (Licá, m.51), Nacho; Trashorras, Raúl Baena; Aquino (Manucho, m.63), Bueno, Kakuta; e Leo Baptistao.

3 - Eibar: Xabi Iruretagoiena; Bóveda, Albentosa, Ekiza, Lillo (Raúl Navas, m.75); Errasti, Dani García; Capa (Abraham, m.70), Arruabarrena, Saúl Berjón; e Piovaccari (Manu del Moral, m.75).

Goles: 0-1: M.37 Arruabarrena, de penalti; 0-2: M.50 Piovaccari; 1-2: M.68 Leo Baptistao; 2-2: M.69 Leo Baptistao; 2-3: M.86 Arruabarrena.

Árbitro: Iglesias Villanueva (comité galego). Amoestou a Nacho (m.36), do Raio; e a Lillo (54) e Dani García (61), do Eibar.