O Manchester United empata co Chelsea grazas a un gol no desconto de Van Persie

Efe

PETER POWELL | Efe

Drogba adiantou ao conxunto de Mourinho, que continúa sen coñecer a derrota no que vai de Premier League

26 oct 2014 . Actualizado á 19:40 h.

Un gol no tempo engadido do holandés Robin Van Persie evitou a derrota do Manchester United en Old Trafford ante o Chelsea (1-1), que implantou inicialmente a súa autoridade grazas ao veterano atacante marfileño Didier Drogba, substituto do hispano brasileiro Diego Costa.

Catro minutos por amais do minuto 90 deron vida aos reds en Old Trafford, en cuxo palco se acomodou o porteiro Víctor Valdés, que nos próximos días empezará a adestrar ás ordes de Louis Van Gaal para recobrar o estado de forma tras a súa lesión.

O gol de Van Persie evitou a derrota do conxunto de José Mourinho, que llas prometeu moi felices desde o minuto 54, cando un córner lanzado por Cesc Fábregas foi rematado de cabeza por Drogba. Poucas veces falta á cita co gol o africano, encargado de paliar a baixa de Costa, ausente por enfermidade.

É a segunda vez no que vai de Premier que o Chelsea non remata con triunfo o seu partido. Non coñecen a derrota os blues, que mandan na táboa inglesa con sete vitorias e dous empates nos nove choques disputados. En Old Trafford, John Terry xogou o seu partido 430 co Chelsea e uperó a marca de toda unha lenda como Frank Lampard.

Mourinho non puido contar con Diego Costa nin tampouco con César Azpilicueta, sancionado. Van Gaal, pola súa banda, tivo que prescindir do colombiano Radamel Falcao, lesionado.

O punto mantén a solvencia do equipo londiniense na clasificación que lidera con catro puntos de vantaxe sobre o Southampton, segundo, e seis sobre o Manchester City, que perdeu contra o West Ham o sábado. Ao United o empate sérvelle de pouco. Só o factor anímico queda rehabilitado co tanto postremeiro de Van Persie. Na táboa está a anos luz do líder, con dez puntos de desvantaxe e ancorado no ecuador da clasificación.