O Vilarreal remonta ao Raio

Efe

Domenech Castelló | Efe

O equipo de Jémez púxose 0-2 en vantaxe pero sucumbiu ante o poderío do submarino amarelo

21 sep 2014 . Actualizado á 19:28 h.

O Vilarreal logrou unha remontada espectacular ante un Raio Vallecano que chegou a ir gañando 0-2, pero que se veu abaixo na segunda metade e iso aproveitouno o conxunto castellonenco para vencer por 4-2.

Marcelino García Toral apostou polas rotacións despois do cansazo acumulado polo partido da liga Europa do pasado xoves en Alemaña. Pola súa banda, Paco Jémez non puido aliñar, entre outros, a Javier Aquino nin a Jonathan Pereira por contrato, ambos os cedidos polo Vilarreal. O Raio Vallecano adiantouse no minuto 21. Tito centrou desde a banda dereita e Kakuta adiantouse á defensa para rematar e inaugurar o marcador.

O 0-2 non tardaría en chegar. O Raio estaba cómodo e reflectiuno cun novo tanto, esta vez obra de Alberto Bueno. Licá volveu centrar desde a banda dereita, rematou Leo Baptistão e o rexeite de Asenjo cazouno Alberto Bueno para marcar a pracer (m. 28). O Vilarreal reaccionou con coraxe e conseguiu recortar distancias grazas a Espinosa. O centrocampista talaverano fixo o 1-2 a porta baleira tras un disparo de Cheryshev que despexou con apuros Cristian Álvarez (m. 32).

O equipo castellonenco puido empatar pouco despois. Bruno inventouse un xenial pase interior para Uche, que superou o porteiro rayista cunha vaselina pero se topou cun poste no seu segundo remate escorado. O Vilarreal saíu moito máis enchufado na segunda parte e tivo a igualada en dúas claras ocasións de Uche e Cheryshev que non se concretaron en gol.

O 2-2 chegou no minuto 62. Trigueros lanzou un saque de esquina e Musacchio cabeceou á rede de xeito inapelable. O Raio baixara o seu rendemento e o Vilarreal pasaba a dominar por completo o encontro. A remontada amarela culminouna Vietto. O mozo dianteiro arxentino aproveitou un centro raso desde a banda esquerda de Cheryshev para anotar cun belo zurdazo o 3-2 ante a desesperación da zaga do equipo madrileño (m. 74).

O 4-2 tivo os mesmos protagonistas. Cheryshev internouse pola banda e realizou o 'pase da morte' para Vietto, que anotou o seu segundo gol do partido cun disparo colocado xunto ao pau (m.87). Con esta vitoria, o Vilarreal afiánzase na zona nobre da clasificación, mentres que o Raio segue na parte baixa sen coñecer aínda a vitoria.

4 - Vilarreal: Asenjo, Rukavina, Musacchio, Gabriel, Adrián Marín; Bruno, Trigueros (Jonathan dos Santos, m.66), Cani, Espinosa (Vietto, m.58); Cheryshev e Uche (Gerard Moreno, m.85).

2 - Raio Vallecano: Cristian Álvarez; Tito, Morcillo (Quini, m.66), Zé Castro, Insúa; Baena, Trashorras; Licá, Bueno (Manucho, m.72), Kakuta; Leo Baptistao (Pozuelo, m.60).

Goles: 0-1, m.21: Kakuta. 0-2, m.28: Bo. 1-2, m.32: Espinosa. 2-2, m.62: Musacchio. 3-2, m.74: Vietto. 4-2, m.87: Vietto.

Árbitro: Prieto Iglesias (comité navarro). Amoestou aos locais Espinosa (m. 31) e Rukavina (m. 72), e aos visitantes Bueno (m. 69) e Insúa (m. 76).