Efe

Alberto Martín

O equipo ilicitano aproveitou a desorde do Raio Vallecano

14 sep 2014 . Actualizado á 22:01 h.

O Elxe impúxose en Vallecas ao Raio (2-3), nun partido que dominaron os locais por posesión e ocasións, pero que os visitantes levaron pola fe no seu xogo, baseado en individualidades e accións a balón parado que culminaron cos goles de Edu Albacar, Jonathas de Jesús e o coruñés Pedro Mosquera, que anotou o seu primeiro tanto en Primeira división.

Despois de dous empates seguidos ante Atlético e Deportivo, nos que polo seu xogo e ocasións mereceu máis, o Raio afrontou o partido ante o Elxe coa intención de brindar á súa afección a primeira vitoria da tempada ante un Elxe, que, tras sumar un punto de seis posibles neste inicio ligueiro, chegou a Vallecas con moitas dúbidas. O equipo madrileño, esporeado polo incondicional apoio da súa afección, saltou ao céspede con maior intensidade que o seu rival e iso valeulle gozar da primeira oportunidade de perigo aos 14 minutos, cun disparo de Alberto Bueno, tras xogada individual de Gael Kakuta, que despexou con moitos apuros a córner o porteiro polaco Przemyslaw Tyton.

O Elxe, ben plantado sobre o céspede, non mostrou fisuras entre as súas liñas e co ritmo que imprimiu ao xogo incomodou ao Raio, que, só sufriu na primeira metade en accións illadas a balón parado. Nunha delas, aos 36 minutos, Edu Albacar marcou o primeiro tanto do partido cun disparo de falta, coa zurda, que entrou polo pau esquerdo da portería de Cristian Álvarez. Pese ao mazazo que supuxo o gol encaixado, o Raio non se descompuxo e, ao fío do descanso, na última acción da primeira parte, logrou a igualada por medio do francés Kakuta, quen recibiu desde a dereita un balón pasado ao segundo pau e, tras regatear a Damián, lanzou coa dereita un disparo que non permitiu reaccionar a Tyton.

Na segunda metade, o partido comezou cun ritmo de xogo moi lento que rompeu aos 54 minutos cando o brasileiro Jonathas recolleu un balón en liña de tres cuartos, emprendeu a carreira gañando na súa zancada a Zé Castro e axustou un disparo desde a frontal ao pau dereito do porteiro arxentino do Raio. A decisión do técnico local Paco Jémez, en busca da remontada, foi valente. Sacou do céspede ao central senegalés Abdoulaye Ba e deu entrada a un xogador de corte ofensivo como Alejandro Pozuelo. Esa aposta valeulle a posibilidade de encadear varias ocasións de perigo nas botas do brasileiro Leo Baptistão, o mexicano Javier Aquino e o capitán Roberto Trashorras, pero ningún acertou a perforar a meta do Elxe.

Cando mellor estaba a xogar o Raio, e máis tocado parecía estar o Elxe, unha acción illada cun disparo desde a frontal da área do centrocampista coruñés Pedro Mosquera supuxo o terceiro tanto para o cadro visitante. Esta vez, o Raio non se repuxo e, guiado pola resignación, ofreceu nos últimos minutos unha cadea de despropósitos en forma de pases e fallos na cobertura que tampouco foron aproveitados polo Elxe, que se limitou a pechar filas e non cometer erros defensivos.

No minuto 90, o conxunto madrileño recortou distancias cun penalti materializado por Alberto Bueno, sinalado polo colexiado tras mans de Edu Albacar dentro da área.

2 - Raio Vallecano: Cristian Álvarez; Tito, Zé Castro, Ba (Pozuelo, m.61), Insua; Trashorras, Baena; Aquino (Manucho, m.72), Bueno, Kakuta; e Leo Baptistao (Alex Moreno, m.83).

3 - Elxe: Tyton, Damián Suárez, Enzo Roco, Lombán, Edu Albacar; Adrián González, Mosquera, Víctor Rodríguez (Álvaro, m.70), Rodrigues (Faycal, m.87); Coro (Pasalic, m.79) e Jonathas.

Goles: 0-1: M.36 Albacar; 1-1: M.44 Kakuta; 1-2: M.54 Jonathas; 1-3: M.69 Mosquera; 2-3: M.90 Bueno, de penalti.

Árbitro: Vicandi Garrido (comité vasco). Amoestou a Ba (m.6), Zé Castro (52), do Raio; e a Lombán (50) e Álvaro (71), do Elxe.