Efe

SEXAN DEMPSEY

O City adiantouse e logrou o empate no tramo final

14 sep 2014 . Actualizado á 03:32 h.

Os paus e dous grandes goles de Jack Wilshere e Alexis Sánchez valéronlle ao Arsenal para salvar un punto no Emirates Stadium de Londres e lograr un empate ante un Manchester City (2-2) no que anotaron os arxentinos Sergio Agüero e Martín Demichelis. Máis preocupante resultaralles aos seus adestradores, Manuel Pellegrini e Arsène Wenger, a falta de xogo e ritmo demostrado por ambos os conxuntos, que sacaron petróleo das individualidades de homes determinantes.

O técnico galo sorprendeu de saída ao deixar no banco aos españois Santi Cazorla e a Mikel Arteta para dar entrada no centro do campo a Aaron Ramsey, recuperado da súa lesión de nocello, e a Mathieu Flamini. Músculo para a medular no debut co Arsenal de Danny Welbeck, quen comezou con moitas ganas despois da súa controvertida saída do Machester United. Desexoso de tapar bocas, a primeira ocasión clara (e case única dos locais na primeira metade), foi para o mozo internacional inglés. Un erro de David Silva na saída do balón dos visitantes aproveitouno Welbeck para enfilar a meta defendida por Joe Hart, pero a súa vaselina estrelouse contra o poste.

O Arsenal seguiu dominando, pero sen velocidade de circulación e sufrindo a imprecisión no pase de ningún dos seus homes, como Alexis, fallón nas xogadas a balón parado. Así, á media hora de xogo adiantouse o City cunha gran xogada iniciada no centro do campo por Agüero, moi activo desde a súa posición de único punta. O arxentino roubou na medular a bóla a Falmini e abriu a Jesús Navas, quen tras correr a banda centrou á área para volver conectar cun Agüero infalible de cara ao gol.

Catro minutos despois, os homes de Pellegrini, que non contou nin con Yaya Touré nin con Fernando no centro do campo, volveron abrir como unha lata a defensa local. Pablo Zabaleta, Navas e Agüero triangularon na banda para servir a Silva un balón na área, pero o seu disparo foi rexeitado con axilidade polo meta Wojciech Szczesny. Xa na segunda metade, cando máis en control sentíanse os visitantes, apareceu á hora de xogo a clase de Wilshere, quen entrou na área rival como unha exhalación tras pase de Ramsey para mandar habilmente cun globo o balón ao fondo da mallas.

Nove minutos despois, o propio Wilshere volveu aparecer na frontal da área do City para cabecear unha pelota á área. Coa defensa en retirada buscando o fóra de xogo, Alexis, en posición correcta, non agardou a que o coiro tocase o céspede e a súa impoñente volea bateu a Hart. O Arsenal dera a volta ao marcador, pero seguía dando mostras de debilidade, sobre todo na media, onde un Silva en progresión foi facéndose coas claves do partido.

No minuto 83 chegou o empate definitivo. Demichelis aproveitou a indecisión de Koscielny e Szczesny nun saque de córner e elevouse majestuosamente para cabecear o seu primeiro gol deste ano na Premier. A tres minutos do tempo regulamentario, o City puido levarse os tres puntos grazas a un zurdazo durísimo de Aleksandar Kolarov desde a súa banda esquerda que rexeitou o pau. O mesmo ocorreulle xa en de desconto a Dzeko, quen tras recibir un gran pase de Silva, estrelou o seu remate na madeira.