O Raio Vallecano imponse ao Selecta e acariña a salvación

Europa Press

Miguel Ángel Molina

Os goles de Saúl, Larrivey e Seba Fernández sitúan ao conxunto de Jémez a un punto da permanencia matemática

26 abr 2014 . Actualizado á 20:58 h.

O Raio Vallecano levouse a vitoria este sábado ante o Granada (0-3) nun duelo que se decantou grazas aos goles de Saúl e Larrivey na segunda metade e que serve para que os vallecanos queden a un punto de certificar a súa permanencia en Primeira División e que ademais obriga ao cadro nazarí a agardar unha semana máis para acadar os 40 puntos que lle darían a salvación virtual.

Con esta nova vitoria, o conxunto de Paco Jémez achégase a unha salvación matemática que se podería dar esta xornada se o Xetafe non gaña o seu partido ante o Málaga. Con 43 puntos, os vallecanos sitúanse a 11 dos azulones -con 12 puntos por xogar- e conseguen superar o Levante de Joaquín Caparrós na clasificación, consolidándose entre os dez primeiros da clasificación a final de tempada.

Os madrileños saltaron ao céspede do Novo Os Cármenes coa idea clara de non regalar nin un punto nas últimas xornadas da liga. Os franjirrojos trataron de impor o seu xogo desde o asubío inicial, pero foi o granada o que logrou facerse co control do esférico grazas aos continuos envites facía a portería vallecana.

Durante os primeiros 45 minutos o campo pareceu estar envorcado facía a portería madrileña e os andaluces gozaron das mellores ocasións do encontro. Aínda así, os esforzos dos homes de Lucas Alcaraz non foron suficientes para bater un Rubén que vía como o gol local estaba cada vez máis preto.

Á volta dos vestiarios Brahimi converteuse no vilán do Granada en apenas dous minutos. Primeiro, mandando o balón ao traveseiro practicamente coa portería baleira e despois deixando ao seu equipo con dez por culpa dunha amarela por cortar absurdamente unha contra rival.

Tras esta acción, os de Jémez lanzáronse ao ataque e encerraron a un conxunto andaluz que comezou a lamentarse de desperdiciar tantas ocasións na primeira metade. Con tanta insistencia, os madrileños conseguiron adiantarse grazas a un zurdazo de Saúl que Karnezis non puido parar. Aínda por riba dos locais, Larrivey catro minutos despois, pechaba o partido tras unha gran xogada de toque dos homes de Jémez.

Con estes dous tantos o partido perdeu toda a intensidade e os xogadores dedicáronse a deixar pasar o tempo ata cumprir os 90 minutos. Para acabar de dar a puntilla ao partido, Seba Fernández no minuto 86 anotou o terceiro tanto visitante. Así as cousas, este resultado non axuda a un Granada que con 37 puntos terá que loitar ata o final para saber se pode manterse unha tempada máis en Primeira División

Ficha técnica:

Selecta 0: Karnezis; Nyom (Ighalo, min.74), Ilori, Murillo, Angulo; Iturra, Fran Rico, Recio (Riki, min.55); Brahimi, Piti e O Arabi.

Raio Vallecano 3: Rubén; Arbilla, Gálvez (Raúl Baena, min.66), Zé Castro, Nacho; Trashorras, Saúl; Falqué, Rochina (Adrián, min.75), Bueno (Seba Fernández, min.64); e Larrivey.

Goles: 0-1, min.54: Saúl. 0-2, min.58: Larrivey. 0-3, min.86: Seba Fernández.

Árbitro: Mateu Lahoz (C.Valenciano). Amoestou a Recio (min. 36), O Arabi (min.81) por parte do Granada e a Nacho (min.12), Ze Castro (min.37), Gálvez (min.40), Rochina (min.61) do Raio Vallecano. Expulsou a Brahimi (min.40 e min. 51) por parte dos vallecanos.

Estadio: Novo Os Cármenes.

Incidencias: Gardouse un minuto de silencio en memoria de Tito Vilanova, ex adestrador do FC Barcelona.