O Arsenal descólgase da loita polo título da Premier League

Dpa

PETER POWELL

Os de Arsene Wenger caeron por 3-0 ante o Everton e incluso ven perigar o seu posto na liga de Campións

06 abr 2014 . Actualizado á 19:49 h.

O Arsenal, que comezou a liga inglesa de fútbol como un foguete, caeu por 3-0 ante o Everton e non só dixo practicamente adeus a calquera esperanza de loitar polo título, senón que ve incluso perigar o seu posto na próxima Liga de Campións.

O equipo dirixido por Arsene Wenger quedou con 64 puntos á falta de cinco xornadas para o final do campionato, a oito puntos do líder, o Chelsea.

Steven Naismith abriu o marcador para os locais en Goodison Park xa no minuto 14. Romelu Lukaku, xogador cedido polo Chelsea, aumentou a vantaxe no 34, mentres que a goleada a completou o español Mikel Arteta cun gol en propia porta no 61.

O Arsenal é cuarto na táboa con 33 partidos e 64 puntos. Un máis que o Everton, que aínda ten un partido pendente. Por amais, o Manchester City, terceiro, ten 70 puntos con 31 encontros. E o Liverpool 71 con 32, á falta do choque no campo do West Ham United que lle pode manter no liderado da táboa que provisionalmente ostenta o Chelsea.