O Liverpool, sen piedade ante o Arsenal

EFE

Noquearon aos londinienses en 20 minutos dun partido que acabou 5-1

08 feb 2014 . Actualizado á 20:15 h.

O Liverpool aproveitou hoxe a debilidade en defensa que mostrou Arsenal en Anfield para asestar unha severa goleada ao líder da Premier (5-1), que perderá a primeira posición se o Manchester City ou o Chelsea suman tres puntos esta tarde.

A superioridade do conxunto do Brendan Rodgers quedou clara antes dos vinte minutos do partido, cando os «gunners» xa se derrubaron e perdían por un inesperado 4-0 un duelo que se converteu nun pesadelo para os de Arsène Wenger durante algúns tramos.

Trátase da cuarta ocasión na historia da Premier League na que o Arsenal recibe máis de cinco goles nun encontro, a segundo esta tempada, na que o Manchester City xa asestou un 6-3 aos «gunners», o 14 de decembro.

Ao alemán Mesut Özil faltoulle esta tarde concentración nas tarefas de contención no centro do campo e a defensa dos visitantes deixou espazos abismais que permitiron aos locais torturar ao porteiro Wojciech Szczesny con constantes chegadas en solitario.

O tamén alemán Martin Skrtel sinalou o camiño para os seus compañeiros do Liverpool con dous goles nos dez primeiros minutos, e recolleron a testemuña o xamaicano Raheem Sterling, que marcou outro dobrete, e o inglés Daniel Sturridge, con outro gol, mentres que o español Mikel Arteta marcou de penalti tanto da honra para os visitantes.

O primeiro da tarde non tardou máis dun minuto en chegar: Steven Gerrard lanzou un centro a balón parado que rematou Skertel ao segundo pau.

Wenger mostrábase preocupado na banda, pero aínda confiaba en que os seus se refixesen. Lonxe de endereitar o rumbo, o Arsenal volveu caer no mesmo erro nove minutos despois.

Á saíde dun córner, Skertel adiantouse a Koscielny e rematou desde fóra da área pequena un cabezazo de novo ao pau máis afastado, superando unha vez máis a Szczesny co seu cuarto tanto en liga esta tempada.

O 2-0 abriu unha profunda ferida no Arsenal, que vagó durante dez minutos sen rumbo e podía encaixar máis goles dos dous que recibiu nese curto período.

Fóra de combate

No 16, cos visitantes xa fóra de combate, Özil perdeu unha vez mais un balón no medio campo -era o terceiro-, e o uruguaio Luis Suárez aproveitou a ocasión para superar os defensas en velocidade pola dereita e lanzar un centro raso para que Sterling rematase a pracer o terceiro.

Tres minutos despois chegou Sturridge, que pouco antes rematara desviada á dereita unha chegada en solitario ante o porteiro, e selou o cuarto.

O inglés aproveitou un pase en profundidade de Coutinho, de novo grazas aos enormes espazos que deixaba o Arsenal, e puxo esta vez con facilidade o balón no fondo da rede.

Non mellorou a situación para o Arsenal no segundo tempo. Pasban pouco máis de cinco minutos dese segundo período cando Sterling marcou o seu segundo gol da tarde.

A historia repetíase unha vez máis: a defensa do Arsenal adiantada non sabía ler a xogada e vía como Sterling excedía as súas liñas con velocidade e recollía un pase que lle deixaba en disposición de bater a Szczesny.

A vinte minutos do final chegou o gol de Arteta, un disparo centrado desde o punto de penalti, despois de que o árbitro castigase unha entrada dentro da área de Gerrard sobre Oxlade-Chamberlain.