El cabezazo de Van Persie se cuela
O cabezazo de Van Persie cóase PETER POWELL

O City sofre unha soprendente derrota ante o Sunderland

10 nov 2013 . Actualizado á 21:38 h.

O Manchester United freou a marcha irresistible do Arsenal ao batelo 1-0 en Old Trafford e meteuse na pelexa pola cima da Premier League. O holandés Robin van Persie, ex xogador dos Gunners, anotou o único gol do encontro aos 27 minutos ao conectar un cabezazo tras un centro de Wayne Rooney.

O United de David Moyes propinou así ao Arsenal a súa primeira derrota en dez xornadas na Premier League e recortou a cinco puntos a súa distancia co líder. O Arsenal, que situou de inicio a Santi Cazorla e Mikel Arteta, envorcouse sobre a área de David De Gea, pero foi incapaz de rendibilizar o aparente dominio, ameazado polos contraataques locais. A pesar de a derrota, o Arsenal, que na semana logrou unha importante vitoria ante o Borussia Dortmund na liga de Campións, mantense a cargo da clasificación con 25 puntos e unha vantaxe de dúas sobre o Liverpool, que o sábado esmagou 4-0 ao Fulham.

O sorprendente Southampton de Pocchetino sitúase terceiro a tres puntos do Arsenal grazas á sorprendente vitoria do Sunderland por 1-0 ante o Manchester City. Un gol de Phillip Bardsley aos vinte minutos acabou co City. O conxunto de Manuel Pellegrini non atopou o xeito de bater ao meta Vito Mannone. O técnico chileno quitou no descanso a Javi García para dar entrada ao seu compatriota Jesús Navas. Despois, á falta de vinte minutos, sacou do campo a Álvaro Negredo polo bosníaco Edin Dzeko. Ningunha variable deulle resultado.

Noutro dos encontros, o Swansea igualou 3-3 ante o Stoke tras remontar unha desvantaxe de dous goles.

Máis temperán, o Tottenham Hotspur estrelouse contra o brillante seteiro do Newcastle United e acabou perdendo por 1-0. Loic Remy logrou o único gol do partido aos 12 minutos, pero foi o porteiro Tom Krul quen pechou o arco do equipo visitante aos intentos dos Spurs.