A como está o menú degustación nos restaurantes da Coruña? Prezos de 25 a 90 euros

VIVIR A CORUÑA

Platos ofrecidos por diferentes restaurantes de A Coruña con el menú degustación
Pratos ofrecidos por diferentes restaurantes da Coruña co menú degustación

A cidade herculina conta con opcións de boa gastronomía para todos os gustos e economías, aínda que non adoitan incluír bebida

30 mar 2023 . Actualizado á 17:49 h.

viabilidade do menú degustación, como a da alta cociña, parece estar sempre en dúbida, máis en época de crise económica como a actual. Con todo, esta opción culinaria é un bo recurso para degustar o que un chef ideou e cociñou, á vez que se transforma unha comida ou unha cea nunha experiencia para lembrar. A cidade herculina conta con varios restaurantes que ofrecen este servizo, entre eles está Árbore dá Veira, o único que ten unha estrela Michelin, ou Omasake, que este ano recibiu un Sol Repsol.

Restaurante Eclectic (San Andrés, 8)

Este establecemento non ten estrela Michelin, pero está en camiño de conseguila tarde ou cedo. Conta con dous menús degustación que levan o nome de dous deuses gregos, Kronos e Kairos. O primeiro fai referencia ao deus do tempo, que o devora de xeito inexorable. O prezo son 75 euros por persoa e sen bebida. Inclúe pratos como o cocido en tres bocados, troita e coliflor ou guiso de rabo de vaca. O segundo, pola súa banda, é máis longo e fai referencia ao deus da oportunidade, do goce, do hedonismo, capaz de transformar un instante nunha experiencia eterna. Costa 90 euros e inclúe máis pratos como o bogavante, o pemento de padrón e chocolate ou man de buda, mandarina e pomelo. 

Restaurante Atípico (Oliva, 3)

Este establecemento vai cambiando a súa proposta cada mes. Ningún dos pratos que ten é nube de mexillón tigre e papada ibérica, bolo de vento de cordeiro e pesto de menta, salmonete asado, escabeche das súas espiñas, grelo e arandos ou polbo asado, crema Soubise e caramelo de pemento picante. O prezo é de 45 euros polo menú de sete pasos e de 60 euros polo de dez. Bebidas non incluídas. 

Uno de los platos del menú degustación del restaurante Atípico.
Un dos pratos do menú degustación do restaurante Atípico.

Pablo Gallego (Capitán Troncoso, 4)

A proposta do chef Pablo Gallego está moi pegada ao mercado. Tanto os entrantes como o prato de peixe vai en función do cociñeiro e a tempada. Como prato estrela, ten o codillo braseado a baixa temperatura. O menú inclúe un viño branco ou tinto crianza. Prezo 45,95 euros por persoa. 

Restaurante Ábore dá Veira (Estrada Vos Fortes, s/n)

O estrela Michelin e dous Soles Repsol da Coruña conta con tres menús degustación. Semente (60 euros), inclúe snacks, cinco pratos, dúas sobremesas e petit fours. Os outros dous, Raíces e Árbore, amplían o número de pratos e sobe o prezo a 70 e 90 euros respectivamente. Os prezos non inclúen a maridaxe. 

Restaurante Óvera (Durán Loriga, 8) 

Este establecemento elabora un menú que cambia segundo a dispoñibilidade no mercado dos produtos que utilizan e pódese degustar os días de apertura, martes a sábado. O prezo é de 55 euros sen bebida. Inclúe pratos como o sashimi de ollomol e ponzu, atún picante ou a gyoza de bonito e ajoblanco. 

Restaurante Omakase (María Pita, 3)

Tamén baixo a esfera oriental, este local da Coruña foi o único que conseguiu un Sol na Guía Repsol deste ano na cidade herculina. O manual de recomendacións sinala que que en ano e medio Omakase converteuse no templo no que se refuxian aqueles que foxen da cociña de fusión e prefiren porse en mans do chef para que lles traslade a Tokio ou Kioto. Ten dous menús degustación, un de 65 euros e outro de 85. 

Restaurante O de Alberto (Comandante Fontanes, 1)

Este restaurante ten o selo Bib Gourmand da Guía Michelin, que indica que ofrece unha gran relaciones calidade e prezo. Así, o seu menú degustación custa 41,50 euros sen bebida. Ningún dos pratos que ten é un falto tomate con mousse de alfabaca, salsa chipotle e esferas de mozarela, atún marinado con allo branco de pistacho ou alcachofa con caldo picante de pito asado e touciño entrefebrado ibérico. A proposta remata cunha torrija caramelizada con xeado cítrico. 

Restaurante Bido  (Marcial do Adalid, 2)

O prezo do seu menú degustación é de 75 euros, 120 euros con maridaxe. Ningúns dos pasos que inclúe son ameixas á mariñeira lixeiramente picantes, pemento vermello asado e o seu pil-pil, alcachofa á brasa, escabeche de perdiz e xema curada ou o ravioli de cervo guisado, espuma de Galmesano e trufa negra.

Restaurante Pracer (Salgado Somoza, 13)

A proposta deste restaurante é un menú de catro pratos salgados e dous doces. O prezo son 45 euros sen bebida. O contido dos pratos varia segundo o mercado, pero sempre ten un bivalvo, un frito, un peixe e unha carne. 

Restaurante Artabria (Fernando Macías, 28)

Ten unha aposta máis tradicional, con receitas como o tartar de tenreira con xeado de mostaza, un ourizo recheo ou magret de pato con salsa de froitos vermellos. O prezo son 35 euros por persoa sen bebida. 

Restaurante Tamarindo (Fernando Macías, 17)

Este establecemento conta cunha proposta idónea para probar México nunha sentada. Por 25 euros, conta con pratos como o tamal de pito e mole poblano, a quesadilla de huitlacoche ou ao aguachile de habaneiro. 

Restaurante Esencia (Santiago Rey Fernández Latorre, 45)

Por 35 euros por persoa, este local presenta pratos como o chifle con atún vermello marinado, cenoria agridoce, habitas guisadas con puntillas e alcachofas, carrilleras de ibérico guisadas ao Pedro Ximénez con puré de chifla e unha sobremesa a base de améndoa, chocolate e iogur. 

Restaurante Colleita 81 (Novoa Santos, 24)

Esta vinoteca da zona de Catro Camiños elabora menús degustación mensuais. O deste mes de marzo conta con pratos como crema de cabaza con lascas de queixo, as alcachofas salteadas sobre crema de berenxena ou o magret e pato con puré de mazás. O prezo son 52 euros