Os 55 pasos da Coruña, entre os mellores novos restaurantes de Europa

Tamara Rivas Núñez
T. Rivas A CORUÑA

A CORUÑA CIUDAD

CESAR QUIAN

Foi seleccionado polo ránking gastronómico internacional OAD, que premia a experiencia e valoración dos comensais

14 may 2025 . Actualizado á 15:04 h.

O OAD (Opininated About Dining), o ránking gastronómico internacional que clasifica aos restaurantes dando peso á experiencia e reseñas dos comensais, seleccionou aos 55 Pasos de Balázs Menyhard e Nataly Rodríguez entre os trinta novos restaurantes máis destacados de Europa. A lista, aínda que menos coñecida en España polo protagonismo que teñen no noso país as guías Michelin e Repsol e o The World's 50 Best, foi gañando relevancia en Europa nos últimos anos grazas aos seus sistema de cualificación, baseado nas reseñas de clientes relevantes do sector. «Nós coñeciámola da nosa etapa en Londres. É un afago que alguén recoñeza o teu traballo e máis a este nivel. Porque ves nomes na lista que te apabullan. Pero sei do que somos capaces de facer e é un orgullo», asegura a xefa de sala do local.

Un membro do equipo do OAD e a influencer gastronómica xaponesa Margaret Lam visitaron 55 Pasos en outubro. «Subiu unha narrativa cortito e pensamos que a visita quedara aí, que só pararan para facer tempo na súa visita por Galicia», explica. Con todo, fai menos dun mes comunicáronlles que formaban parte da lista de trinta restaurantes elixidos como mellores aperturas dos últimos anos. «Pedíronnos unha foto e fomos a fume de carozo a facela ao local. Se entras na web, ves que todos teñen fotos súpers profesionais e a nosa é un aquí píllote, aquí mátote. Nunca contratamos a ninguén para as fotos, nin tampouco invitamos a ninguén nunca por vir. Non confío no criterio dun crítico ao que lle pagan ou invitan por ir a un sitio. Non vai coa nosa filosofía», presume orgullosa. 

Entre os pratos que degustaron e que, a teor do nomeamento, conquistaron aos seus comensais había chacina, mollejas, salmonete e bogavante. Todos eles preparados co atrevemento e o toque persoal do chef húngaro. «Cando nos veñen clientes de fóra sabemos que agardan un pouco máis e intentamos mostrar ese nivel de cociña que Balázs é capaz de facer. Foi un menú degustación no que nin eles mesmos sabían o que ían comer», explica Nataly. «É unha satisfacción persoal contribuír un pouco máis a situar A Coruña no panorama gastronómico internacional. Escribinlles para que por favor escribisen ben o nome da cidade», conclúe entre risos. 

Ademais de 55 Pasos, outro galego, o Asador Ou Pazo de Padrón, coouse na listaxe do OAD.