Casa Pepito: cocido nun menú do día por 11 euros

R. Domínguez MABEGONDO

ABEGONDO

Juan Carlos Carballal con su hijo, Sergio, en Casa Pepito (Abegondo).
Juan Carlos Carballal co seu fillo, Sergio, en casa Pepito (Abegondo). CÉSAR QUIAN

Situado en San Tirso de Mabegondo, ofrece unha cociña tradicional con pratos de toda a vida, entre os que destaca o jarrete asado

12 oct 2023 . Actualizado ás 16:52 h.

En San Tirso de Mabegondo (lugar O Monte, 50) mantense vivo ese aroma que traslada aos pucheros da avoa. Cando asomen os primeiros fríos do outono, en casa Pepito o seu menú seguirá ofrecendo os seus pratos fixos, un seguro de sabor, e non faltará o cocido que cada venres alimenta aos moitos que se achegan a comer a este establecemento do municipio de Abegondo . «Somos unha casa de comidas tradicional e os nosos pratos estrela son a carne asada, os callos, o bacallau, o peixe sapo... a cociña de toda a vida», resume Juan Carlos Carballal, á fronte do restaurante xunto á súa muller, Margarita Rama, e agora tamén o seu fillo, Sergio. 

Vai camiño de cinco anos que se decidiron por «unha aposta arriscada», asegura Juan Carlos. Traballa na hostalería desde os 16 anos (ten agora 52), foi metre da cadea hostaleira Riu en Lanzarote e durante moitos anos atendeu a cafetería do Hospital Teresa Herrera, o materno do Chuac, antes de decidirse por abrir o seu propio negocio.

Casa Pepito fora tempo atrás unha referencia na zona que atraía a numerosos coruñeses amantes da boa cociña desde diferentes puntos da Coruña e comarca. «Cando nós eramos rapaces, era o sumun, pero levaba anos pechado e despois de media ducia de intentos, non lograba arrincar», explica. Con todo, a súa aposta foi acertada. «Si, arrincou e moi ben, estamos moi contentos, estamos a traballar moitísimo», conta Carballal.

A diario, dan unha media de 150 comidas, e a fin de semana serven á carta. Abren todos os mediodías, só descansan despois das comidas, a partir das seis, os domingos, luns e mércores. Esa calidez de sentirse como en casa trataron tamén de trasladala á contorna, cun local onde prima a madeira.

Jarrete de ternera de Casa Pepito (Abegondo).
Jarrete de tenreira de Casa Pepito (Abegondo). CÉSAR QUIAN

Cando se lle pregunta polo secretó do seu éxito, Juan Carlos ten claro un par de claves: «Nós baseámonos no bo talante coa xente, coidamos o trato, practicamos a amabilidade, que os nosos clientes se sintan en casa», resume. Suma a iso «a limpeza, que é moi importante», recalca, e, por suposto materia prima de primeira calidade». E ademais, axustan o prezo. A 11 euros teñen un menú variado, con catro primeiros, entre eles sempre un de culler, e catro segundos, incluído un peixe fresco, ademais da bebida, o café e sobremesa que, como corresponde , «son caseiros e a elixir, sempre ofrecemos flanes de ovo e café, torta de queixo, de piña...».

Son cada vez máis os que saben que nese menú todos os martes hai bacallau ao forno, o mércores sérvese rabo estofado de vaca, os xoves cociñan codillo ao forno e os venres, entrecot e, desde finais de outubro, o cocido. «De cara ao outono estamos abertos, ademais, a comidas familiares, reunións de empresa, todo tipo de celebracións», invita Carballal, que promete cumprir coa marca da casa que non é outra que «ambiente e comida caseira e familiar».