O Atlético recorre aos seus titulares para eliminar a un Lugo combativo (1 - 3)

CDLUGO

LAURA CAMPOS

Dúas poutadas de Memphis deron a clasificación ao equipo colchoneiro

06 ene 2024 . Actualizado á 18:33 h.

O Lugo puxo punto e final á súa andaina na Copa do Rey ao sucumbir (1-3) ante o Atlético de Madrid. A pesar de caer eliminado, os discípulos de Paulo Alves competiron dignamente, sendo superiores en varias fases do encontro aos colchoneiros. As accións salvadores de Giménez, que evitou dúas tantos locais, e dúas poutadas de Memphis deron a clasificación para oitavos de final ao cadro de Simeone.

Arrincou forte o Atlético de Madrid tratando de intimidar ao Lugo. Esta posta en escena dos colchoneiros traduciuse no 1-0, tanto que marcou Gorrea tras un centro de Javi Galán, que recibiu unha asistencia maxistral de Saúl. Con este tanto, os discípulos de Diego Pablo Simeone deixaban claras as súas intencións de resolver a eliminatoria pola vía rápida.

Os atléticos seguiron dominando, moi agresivos, cun forte desgaste físico. E proba diso chegou no minuto 14 outra opción para ampliar o marcador. Centrou Galán e despexou mal Castrín, e ese rexeite rematouno de xeito deficiente Memphis, desaproveitando unha ocasión de pór terra polo medio no luminoso.

A pesar deste ímpeto colchoneiro, o Lugo non lle perdeu a cara ao partido, e de feito un centro perigoso de Víctor Narro estivo a piques de rematalo Antoñín. Con paciencia foi gañando terreo e asomándose en ataque. Así, no minuto 16, de novo Antoñín foi protagonista, ao marcharse de Galán. O seu centro envíoo a córner a defensa visitante. O partido entrou nun tramo de alternativas. Chegando aos vinte minutos, dous centros de Molina propiciaron dous remates perigosos do Atlético por medio de Giménez e Memphis. Respondeu na outra área o albivermello Jozabed cun disparo que se foi a córner.

A partir do minuto 23, o Lugo xa tomou o mando do encontro, o que provocou que se sucedesen as ocasións. Un erro de Soyuncu estivo a piques de aproveitalo Narro. O lateral volveu ser protagonista no minuto 30. Un erro de Saúl na saída do balón aprovéitao Narro, ao que derruban na frontal da área. A falta execútaa Jozabed e estrélase na barreira atlética. Esa xogada ten continuidade, e o balón chega a Antonetti, cuxo remate o saca debaixo dos paus Giménez, evitando o empate.

Foi o preludio do tanto do propio dianteiro portorriqueño, que non fallou no minuto 39. Recibiu unha asistencia do seu porteiro, Tabuaço, dribló a Soyuncu e a Azpilicueta, marcando o gol do empate. Este tanto fixo xustiza ao que estaba a ocorrer no terreo de xogo. O Atlético estirouse pero só tivo como ocasión un disparo de Riquelme. E xa no último suspiro desta primeira entrega, Víctor Narro asistiu a Antonetti, que non chegou por pouco. Con esta xogada concluíu o primeiro tempo, cuxo 1-1 fixo xustiza ao xogo desenvolvido por ambos os equipos, que respondeu a un partido de Copa.

Primeira unidade

Diego Pablo Simeone non o viu nada claro e tras o descanso realizou un triplo cambio. Deu entrada a tres primeiros espadas: De Paul, Griezmann e Koke. É verdade que nos primeiros compases da segunda entrega, estes cambios non produciron efecto, e houbo que agardar ao 1-2 para ver a un Atlético máis seguro.

A primeira grande oportunidade da segunda parte foi para o Lugo. O mozo central Castrín cabeceou un balón ao traveseiro tras o seu saque de esquina dos albivermellos. Esta ocasión mantivo ao Lugo con solvencia no partido. Pero no minuto 65 chegou a primeira poutada dos colchoneiros. Koke asistiu a Memphis, que fixo un recorte na área e disparou aloxando a pelota no fondo da portería de Tabuaço tras rebotar esta no lateral francés Johaneko.

Este 1-2 foi un xerro de auga fría para un Lugo, que estaba a competir de ti a ti ao equipo do Cholo Simeone. E oito minutos despois chegou o 1-3. Foi a sentenza da eliminatoria. Marcos Llorente filtrou un pase a Memphis, que o holandés aproveitou para pór o defintivo 1-3.

Con este marcador, o Lugo baixou os brazos. Puido marcar Morata o cuarto tanto, pero o seu disparo estrelouse no traveseiro da meta de Tabuaço. A partir de aquí xa non houbo tempo para máis. O Lugo caeu eliminado pero deu a cara ante un Atlético de Madrid, que tivo que recorrer á súa primeira unidade para clasificarse para os oitavos de final da Copa do Rey.

Lugo

Tabuaço; Johaneko, Gorka Pérez, Castrín, Alberto López; Jozabed (Aguza, min.75), Víctor Narro (Jorge González, min.67), Thiago Ojeda, Quintana (Aranda, min.67); Antoñín (Fontes, min.83) e Antonetti (Ledesma, min.75).

Atlético de Madrid

Oblak; Azpilicueta, Giménez, Soyuncu (Koke, min.45), Galán; Molina, Witsel, Saúl (Marcos Llorente, min.67), Riquelme (De Paul, min.45); Correa (Griezmann, min.45) e Memphis (Morata, min.74).

GOLES: 0-1, min.2, Correa; 1-1, min.38, Antonetti; 1-2, min.65, Memphis; 1-3, min.73, Memhpis.

ÁRBITRO: Pablo González Fuertes. Amoestou ao futbolista do CD Lugo, Nacho Quintana, e ao do Atlético de Madrid, César Azpilicueta.

INCIDENCIAS: Uns 7.000 afeccionados déronse cita nas bancadas do Ángel Carro para seguir o choque entre Lugo e Atlético.