CDLUGO

Carlos Castro / LOF

O equipo de Albés remontou o gol de penalti de Manu e levou os tres puntos

15 ago 2022 . Actualizado á 22:19 h.

Naufragou o Lugo na súa posta de longo esta tempada, e fíxoo ante un recentemente ascendido Albacete, que controlou o partido e foi capaz de remontar o gol de penalti anotado polo santiagués Manu Barreiro. Rubén Albés chegou ao seu antigo estadio cunha proposta futbolística clara: ter a pelota, controlar o partido e buscar a portería visitante. Na primeira parte aos seus só faltoulles ser máis precisos no último terzo do terreo de xogo, aspecto que melloraron na segunda parte, e que non só se traduciu na remontada, senón en numerosas ocasións de gol.

Pola súa banda, o Lugo limitouse a defender. Hernán Pérez dispuxo un equipo cunha clara idea: agardar atrás, cunha defensa compacta, e buscar contragolpes e a Manu Barreiro, que foi unha illa nun deserto.

O partido comezou con claro dominio dos manchegos, que someteron os locais, que ata o minuto oito apenas cruzaron a liña de mediocampo. Pero ese control non lle deu réditos aos discípulos de Albés. E foi o Lugo o que marcou tras un penalti infantil que cometeu o central visitante, Djetei, por agarrón a Manu Barreiro. E o santiagués, todo un especialista, executou a pena máxima pondo o 1-0 no luminoso no minuto 17.

Non se descompuxo o Albacete, que seguiu ao seu. Á media hora de partido tivo que abandonar o terreo de xogo Lebedenko, que sufriu un forte golpe do seu rostro co chan. Substituíulle Zé Ricardo. Puido marcar o 2-0 o Lugo por medio de Manu Barreiro, pero Álvaro Rodríguez evitou que o balón entrase na portería. E no minuto 43 chegou o empate. Fuster aproveitou un rexeite da defensa local, asistiu a Higinio, que puxo o 1-1. Con este empate acabou a primeira entrega.

Segunda parte

Na segunda entrega mantívose o patrón da primeira, cunha diferenza. O Albacete xa empezou a ter as ideas claras no último terzo do terreo de xogo, o que se traduciu en claras ocasións para marcar. As oportunidades tivéronas Rubén tras asistencia de Manu Fuster e Rubén despois dun centro de Julio Alonso, pero aí emerxeu a figura do porteiro do Lugo, Whalley, que evitou que a derrota fose máis avultada.

Á falta de once minutos para a conclusión do partido, Xavi Torres agarrou ao dianteiro do Albacete, Higinio, dentro da área, e o árbitro sinalou o punto de penalti. Maikel Mesa executou maxistralmente a pena máxima e puxo o 1-2 no marcador.

Nos instantes finais intentouno o Lugo. Iso si, máis co corazón que coa cabeza. Chris Ramos, que non tivera minutos durante a pretemporada por lesión, cabeceou un saque de esquina que botou Clavería, pero o porteiro manchego, Bernabé, blocó a pelota en dous tempos. E a partir de aí xa non houbo tempo para máis.

O Lugo inicia a liga con derrota, e faio ante un recentemente ascendido. Toca e seguir traballando e que cheguen máis fichaxes.