A Exaltación do Mexillón de Cabo de Cruz prevé servir entre 5.000 e 6.000 racións do molusco
BOIRO

A cita inclúe un programa con diversas actividades que se estenderá durante os días 15, 16 e 17
05 ago 2025 . Actualizado á 17:25 h.O Concello de Boiro colabora coa Asociación de Exaltación do Mexillón de Cabo de Cruz na organización a cita que, os días 15, 16 e 17 de agosto, celebrarase para pór en valor este prezado molusco. A concelleira de Cultura, María Outeiral, participou na presentación do programa de actividades xunto con Daniel Ozores, presidente da entidade, e outros membros da mesma.
Esta celebración, que se recuperou o ano pasado tras un tempo de ausencia, ten como obxectivo potenciar o mexillón das rías galegas, buscando dar maior proxección a un produto moi habitual na dieta dos galegos e galegas, ademais de destacar o alto número de postos de traballo directos e indirectos que xera na comunidade autónoma.
«Imos adiante cunha nova edición que busca fortalecer a imaxe do noso produto e que conta coa colaboración de seis agrupacións de mexilloeiros que agrupan máis de 400 bateas», afirmou Daniel Ozores. Participan AMC, Amebarraña, A Boirense, A Marxa, A Bensa e Virxe do Carme.
O programa de actividades comezará o venres 15 de agosto coa charla Proxecto Apromex a cargo de Elsa García e un showcooking con Miguel Mosteiro, a partir das 21.15 horas. O sábado, as actividades arrincarán ás 12.00 coa proxección da curtametraxe Evolución do sector bateeiro, que aborda o traballo na batea e a súa evolución, seguido da charla O sector do mexillón: dato mata relato por Miguel Ríos. Ademais, haberá unha sesión vermú coa actuación de D'Crooners Band, degustación de tapas e actividades con inchables.
Ás 20.30 horas, Lucia Freitas fará unha demostración culinaria acompañada dunha degustación de paella e mexillóns ao vapor, coa actuación do grupo Virtual Projects. O domingo, ademais das regatas da Liga Gallega de Traiñeiras que se disputarán no peirao de Cabo de Cruz, terá lugar o acto de inauguración da Exaltación do Mexillón, que incluirá un menú degustación con catro elaboracións a base de mexillón a prezos populares, acompañado pola actuación do grupo Ou Ar de Loureda.
Desde a organización, estímase vender entre 5.000 e 6.000 racións de produto durante a fin de semana. Ademais, o Concello de Boiro poñerá ao dispor dos establecementos hostaleiros que o soliciten 1.000 quilos de mexillón para que poidan preparar tapas durante toda a semana.
María Outeiral, concelleira de Cultura e Turismo, felicitou á organización por darlle continuidade «a esta festa gastronómica que pon en valor o noso produto local, pois somos o principal produtor de mexillón, e dalo a coñecer e tamén que poidamos desfrutar del».